【撐學生】國難五金快閃舖賣$10防具福袋 「希望學生不用再食催淚煙」

576 回覆
637 Like 124 Dislike
係物資站做野咪得

物資站比人充公左幾多次
又有幾多次搬唔走D野呀

說好的兄弟爬山各有各做

智將得過你 冷氣軍師
而家有人跟民陣行?
自發行街喎
西營盤國難五金遭搜查
警以手扣拘捕四人

【即時】(16:38) 在下午3時20分,近50名警員到位於西營盤第三街的國難五金搜查,並於店鋪前的小巷築起防線,禁止外人進入,部分警員更戴上頭盔及配備圓盾,數名有組織罪案及三合會調查科警員亦在場調查。

根據國難五金的facebook表示,該店舖為第五分店,並定於今日下午2時正啟市。目擊者梁先生稱,連同負責人李政熙在內,共四人被拉上警車,其中李政熙被鎖上手扣。

警方調查超過45分鐘離開,期間有圍觀市民不滿大喊「嘩,係咪要fall in 呀!」、「唔好望住佢呀,佢用眼神強姦你呀」、「呀sir開五金舖都犯法㗎咩?」等。有兩名被捕女士報稱受傷,在場警員承諾會將她們送至西區警署,待了解情況後送院就醫。
取消咗啦喎

岩阿 然後呢
今日係無任何活動的
我去飲酒先
總之今日咩活動都無 去港島食個飯先

請支持國難五金西環店
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1
希望佢哋無事
短租鋪 唔易搵 同埋上次聽老板講 佢地D鋪 係搞晒合法 手續先開錯。。所以應該係 一兩星期前 就已經搞緊鋪頭既野。。。。
Be peaceful, rational, non violence, non profanity and also BE PATIENT
上面話人智將個D應該以為真係話開就開架喇
唔好理佢地喇
食米唔知米貴, 剩係識係到話人 派膠
鋪頭都可以拉左 唔覺有咩額外保障
俾人拉左啦
班狗到連登實一實
就算佢fb有公開呢到好多人都唔知啦
兩個鐘前開post兩個鐘後就比人拉
兩個鐘之前西環已經佈哂防啦仲叫人過去?
班狗拉得員工你估係到買野既會唔拉
樓主弱智
總之唔好去西環警署 局嚟
你搵到個手足係之前大埔/土瓜灣買完野比人拉的話我知
明買明賣都比人拉 你就真係ON99食賓周 想好D聲氣對你都唔得
冷氣軍師
【人血饅頭】國難五金根本不接受課金
https://lih.kg/1521508

樓主
叫緊46469黃詠欣

支持警察
成立獨立調查委員會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞