台灣教授明居正建議我地要長期戰, 唔好諗一次性end game

128 回覆
228 Like 11 Dislike
有撚排玩
法案係可以令香港變相獨立
要keep到長期儲錢日,不合作運動,集會遊行最重要
就算佢用緊急法唔比和理非遊行示威
都要keep住儲錢日, 其他不合作運動
end game對中共先係最有利, 佢要10月1前搞掂喎
我覺得個運動慢慢轉和理非同不合作運動都幾肯定,其實呢幾次街頭抗爭你地都見到我地損兵折將但係咩都換唔到翻黎,其實個人真係幾down
唔好end game, 勇武都要be water
最重要be water 阿
中共屎戲想明天是endgame:
搵3個白衣人斬狗 - 餵腎上腺素比狗隻食
大搜捕 - 餵腎上腺素比勇武食
中上環已佈下天羅地網 - 大規模捉拿前線
不批集會遊行 - 盡量減少掩護勇武的和理非

所以大家明天緊記:
不要同狗正面沖突 最好不要比狗有放彈機會
bewater
緊記拖落去其實我們有著數 佢地急
不要到天羅地網的中上環尤其阿爺總部
點解咁講
我追開明居正,佢今次只係將過去一個月講既野整理一次,無新point
唔好聽講句 長期戰?講雙普選都講左廿年啦
人生有幾多個十年呀
一直都係持久戰!
Be water!!
唔好硬打送命!
其實係樓主會錯意
明居正係話如果大搜捕拉左二萬人,無哂人上街,到時就要轉戰線
而取勝關鍵係意志力,因為中共都開始收緊皮,要同中共鬥邊個放棄先
be water先係最重要!!!!!
咬到2020
要同中共鬥長命阿, 可能要鬥十年廿年架
大家留番條命睇光復香港既成果阿
佢一直都好客觀分析
但係今次最尾比左方向
同意
同意
搞番一兩年有機會獨立都唔奇
等睇外國出手law 遲定早問題
但香港要堅持抗爭
香港經濟都未冧

end game =經濟冧

但中國會死先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞