有無人坐過Finnair

32 回覆
0 Like 0 Dislike
睇緊機票去英國
有無人搭過Finnair長途機?
小弟未坐過
上網睇reviews 好壞參半
坐 econ 其實間間差唔多
睇緊機票去英國
小弟未坐過

幾好丫
空姐係咁問要唔要tea/coffee
我係想儲Asia miles
我去嘅檔期CX BA Virgin又貴到顛
先要揀1 stop
而Finnair時間唔錯
睇緊機票去英國
小弟未坐過

幾好丫

我想瞓到去Finland
睇緊機票去英國
小弟未坐過

幾好 去到芬蘭仲有姆明
睇緊機票去英國
小弟未坐過

幾好丫

咁安心坐CX
睇緊機票去英國
小弟未坐過

幾好 去到芬蘭仲有姆明

機場都有?
睇緊機票去英國
小弟未坐過

幾好丫

咁安心坐CX

好貴
13k
點坐得過
睇緊機票去英國
小弟未坐過

幾好丫

咁安心坐CX

好貴
13k
點坐得過

咁咪fin Air
五月坐
有反轉嘅open jaw
HKG>(HEL)>LHR>HEL>FUK

加程UO唔駛七千埋單
唔算平但去足三個地方
五月坐

加程UO唔駛七千埋單
唔算平但去足三個地方

官網買?
我4月尾坐
五月坐

加程UO唔駛七千埋單
唔算平但去足三個地方

官網買?
我4月尾坐

神屌網
坐過2次
正正常常囉
Finnair 係安全系數最高既airline之一

服務就正正常常咁
我覺得幾抵屌 econ
服務幾好啦 我撘個次空姐空少都係香港人,幾有親切感
野食都算係咁啦,係早餐炒面難食
同問:香港飛赫爾辛基果程會唔會好爆?
倫敦返香港中間轉機得45mins會唔會唔夠?
上年去英國坐過
正正常常冇乜特別 但得好少電影揀 有中文字幕既更加少之又少
香港去個程好撚多蝗
上次坐我後面不斷語無倫次:在飛機上能看到北京嗎
不過其實幾好坐 覺得個位闊過BA econ
有得加百幾蚊用wifi 野食就麻麻地
個時旺季佢oversell.
check in有問會唔會想坐alternatives 有朋友轉過swiss air都有朋友轉到cx
坐過一次hkg->hel
個日元旦凌晨起機 一人一杯香檳慶祝新年好撚warm

總括黎講算舒服 但唔好期望機上有咩玩/睇
攞本書上機慢慢睇啦

佢罐可樂好細罐好cute 係咪我大鄉里未見過..
Econ間間都係咁上下,不過佢轉機既話d時間幾好
但係就好多蝗,如果你坐exit row會好好多

如果價錢同其他公司差唔多既話我首選會揀佢
上年坐過
來回都好爆
嘢食方面早餐唔好揀中式
似乎真係唔錯
最衰有機會帶蝗
今時今日嘅cx真係唔值得坐,櫃檯服務差,機上服務差...
今時今日嘅cx真係唔值得坐,櫃檯服務差,機上服務差...

係㗎
班空姐對你笑住做
背住你就數臭你
當正自己係上菜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞