過去三十小時,香港發生左咩事?

274 回覆
2496 Like 15 Dislike
唔用attacked 用assaulted會唔會好少少attacked..好怪
黃之鋒周庭被捕 涉6.21煽惑他人圍警總

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1079987
死警狗
真係要推,香港同大陸已經冇分別
831 831
Fg打工仔表示開始被蠶食
係港共啫
831中環見
Posh
似乎要出街刀🥽先安全
阻你一陣

901 1點鐘 機場見

記住啊 我地只係幫機管局做交通壓力測試

901 機場 Channel
t.me/stuckwithyou
901 機場 公海
t.me/stuckwithyouopen
901 機場 宣傳
t.me/stuckwithyoupromote
[唔打就唔會輸,打就一定要贏]
簡單咁講就係,一係唔同黑警勇武,咁就唔會被人足,但如果決定要勇武嘅話,大家嘅心態就要勇武到底,擂台上只有輸贏,沒有其他,唔好再諗住攞道德光環,你唔重重還擊,對方下一秒就會置你於死地!正所謂:拳怕少壯,黑警與藍絲點做,我地就應該以其人之道還治其人之身!
push
push
crazy city
軍警政府
尋晚睇直播深水埗見到popo捉人又升lv, 離遠落警車入內街包抄守株待兔,今朝一起身又見到gphone, 周庭俾人拉。

好奇一問法律人,如果好似當年佔中的理想,超多人靜坐,都會係非法集會,如果有幾十萬至一百萬人靜坐,硬食tg, 有tg叫消防同白車,退後少少繼續坐,不衝擊係咪會非法集結拉晒?一晚popo有冇警力同地方安置幾十萬人?

如果最後拉左一百萬人,法庭要幾耐先處理到案件?大約幾時先會上庭同坐監?學術討論非膠post
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你 五大訴求,缺一不可 撤回修訂,不撤不散 撤回暴動,釋放義士 警黑勾結,獨立調查 落實承諾,實行普選 光復香港,時代革命 616 721 811
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞