「黃大仙深水埗唔該學吓天水圍」天水圍巴絲已經進化到撚狗唔使去狗屋

133 回覆
632 Like 11 Dislike
天水圍之前送頭冠絕全港
而家進化神速

撚狗唔駛被人拉既,大叫就得啦
光復香港
Yes
以前講緊前線衝要be water我覺得ok
依家射laser又be water?
第時叫口號都be water?
會唔會默許緊佢濫捕?
你覺得係玩佢 其實都係迎合緊佢
應該係有人打電話投訴
不過嗰日嗰邊真係好大聲
鳩叫都犯法
一人一白卡得唔得
圍狗屋大家都係想撚狗
但衰啲講句咁多次都係你俾人撚多啲
次次又捉幾個真係唔係辦法
其實嗰日天水圍唔係差館附近
而係係佢哋四個輕鐵站嘅頌富
佢哋嚟到一定走哂
票投民建聯 全家落黃泉
票投民建聯 香港玩撚完
其實我意思唔係叫大家唔好玩
係叫大家去唔同地方玩
點解一定要fix死喺差館
地方應該係我哋決定唔係佢哋決定
Yes
反欺凌
保護警察兒女 你我有責

==================
各位中小學生 為左反欺凌 保護警察兒女
如果有確鑿證據證明邊位同學老豆老母係警察既話記得要
1.搵人放佢大頭相上黎
2.寫埋住邊區
3.寫埋讀咩學校
等市民可以隨時留意住佢地有冇比人欺凌 係有需要既時候可以保護佢地

因為欺凌係唔局限係校園
而家市民咁仇警 有人可能會作出自然反應係街上做小動作搞警察兒女
例如:
1.唔小心撞佢出馬路
2.警察兒女衝紅燈個陣唔小心擋住佢唔比佢上行人路
3.唔小心踼/撞佢落樓梯
4.係街拍蚊個陣唔小心打中佢
5.係巴士唔小心擋住佢唔比佢落車
6.係巴士/小巴唔小心唔讓開比佢入去靠窗位坐
7.係巴士/小巴唔小心唔讓開比佢離開個靠窗位
8.係行人路/過馬路個陣唔小心"KICK"跌佢
9.唔小心擋住LIP口唔比佢入升降機
10.警察兒女趕返學搭LIP個陣 唔小心撳哂咁多層
11.係佢要上車/追車個陣唔小心扮健身撚當街捉住佢扮SALE野唔比佢上車
12.係街上唔小心撞佢落花槽
13.唔小心撞佢部手機落地
14.唔小心撞佢手上拎住既其他野落地
15.唔小心倒瀉野食/野飲落佢地件校服到
16.唔小心倒瀉野食/野飲「入」佢地個書包到
17.係鋪頭入面唔小心放左?未比錢既野入佢個袋到
18.係佢行過個陣唔小心倒屋企?屎水/污糟水落樓
19.唔小心打開佢書包拉鍊 等佢?野跌哂出黎
20.唔小心放?蛇蟲鼠蟻入佢書包
ETC.

大家見到有人咁做既話記得要保護佢地 就算?警察兒女幾忙幾趕時間都要捉住佢地幫佢地報警 唔好比佢地走
你地知香港警察做野幾有效率架啦 一個人日日等幾次39分鐘都唔係好?時間姐
如果佢地自己打電話想搵人幫手 千祈唔好唔小心轟佢部手機落地然後踢到母雷公咁遠

https://lihkg.com/thread/1516112/page/1
https://lihkg.com/thread/1516100/page/1?post=2
其實天水圍個頭實情係有班傻鳩新移民助攻報警
先令撚狗事半功倍
要有藍絲投訴配合
分化撚
Yes
我唔係想同你拗 都唔係話鬥邊個醒唔醒 唔知你有無誤會我意思
我唔係想講邊個撚邊個 係佢濫捕條界線已經不斷延伸緊 不斷退讓係遷就極權 個後果你可以自己想像
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞