[多圖+長文]我今日生日,竟然收到⋯⋯

567 回覆
1441 Like 16 Dislike
[size=4]是咁的⋯

今日係小弟生日,我女朋友一個月前已經話會親手煮野比我食 咁今日我就著左佢最中意的恤衫look,滿心期待咁接佢收工。

好啦,咁我就等佢收工,已等左差唔多成兩個鐘⋯⋯⋯一見到佢來到,兩手空空,心諗:都知道佢已經唔記得咗要親手煮野比我食。

誰不知,佢行過嚟用好溫柔嘅聲音同我講:「BB豬呀~唔好意思呀~我啱啱有啲事要做啊~~所以遲咗一陣囉⋯同埋部電話呢放咗袋到啊,所以呢就冇睇到你個WhatsApp😙」

同佢一齊咁耐,我每遲到超過1分鐘,佢就鬧足一個鐘,嘩!佢遲到理由真係講你都唔信!

不過算!難得我今日生日,我原諒佢!

但係我覺得⋯我女朋友完全唔知我今日生日⋯因為佢同我講:「BB豬啊~我哋今日去邊度食好啊?」

嗰陣時我真係有少少嬲 不過我見到佢嘅天真嘅眼神,同埋一班好溫柔嘅聲音,我已經點捨得鬧佢呀⋯⋯

最後佢話想食法國餐,因為佢同事bella有個溝緊佢既老闆帶佢去食過好正咁話!

無錯,係懶高人幾級,價錢都三級跳的法國餐廳!我同佢行去半島酒店嗰陣時,都猶豫緊係咪真係要食到咁貴呢?

不過,嗰時我已經好醒,諗到其實係佢係想俾個驚喜我,我估佢應該想請我食餐飯同我慶祝,咁又點可以揭穿女朋友一番心意呢?

算啦唔煮野唔緊要 請我食餐好嘅都無所謂架

結果⋯

我哋依餐飯食咗差唔多超過四個鐘⋯

你實會話有冇咁耐啊,無錯, 真係咁耐,我唔明點解前菜都要等左成個鐘?淨係飲餐前酒,都已經醉撚死左啦,仲邊有心機去食飯?

最後埋單3560 ,當時我心諗:嘩,你個衰婆未見過你咁好喎~請我食咁貴嘅飯

但係張單嚟到,我女朋友乜都唔做,屌,唔係啊嘛?! 我同侍應講「等一等」,但係我女朋友繼續篤緊手機,完全冇要比錢嘅意識

OK FINE!我比!埋完單之後,我真係忍唔住同我女朋友講:「其實你知唔知今日咩日子呀?」
我女朋友呀話:「今日啊~咪星期五囉~」

我仆佢個街!曾經有一次,我唔記得咗去邊度,佢已經黑口黑面,我試下輕輕力摸佢個頭,再細細力meet下佢塊面,佢繼續keep住西面咁問「知唔知第一次meet我塊面係幾時」,我心諗西知咩,咁就俾佢冷戰左一個禮拜⋯

但佢,竟然唔記得咗我今日生日呀!!

於是我同佢講:「今日係我生日,你之前應承過親手煮嘢食比我,但你係咪唔記得咗?」

我女朋友好嬲咁鬧我:「癡線架!!點會唔記得呀?我諗住等11:59同你講生日快樂之麻

其實今日先係我生日,唔係聽日,雖然我唔知道點鮮今日生日要係夜晚12點先講,不過佢話:「其實我整左份禮物俾你架~」

然後佢摷摷個袋拎左一個小膠袋出來,sor唔係小膠袋,係一張保鮮紙包埋一舊,然後扮小膠袋,佢同我講花咗好多心機、花咗好多時間去整㗎,仲叫我返家先拆

OK!藝術呢家野我真係唔識,返到家我一打開佢⋯嘩!屌,乜撚嘢嚟?我真係唔識形容,好似俾人踩扁左嘅朱古力條⋯其實我咁樣形容,已經好俾面,如果俾其他人睇,佢一定我講,屌你啊屙完屎拎舊時出嚟做乜嘢?

佢話佢參考呢個整的⋯

但我收到既係⋯

因為昨日太嬲,打左呢篇野,所以文中「今日」其實係昨日⋯

今日講住咁多先⋯⋯
痾屎要用幾多心機
الفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلكالفاتورة من فضلك
月餅?

以為係故嚟
Deadline fighter嘅味道
屌你老味
你似兵多啲
潮文定真架屌

生日快樂
咩黎
潮文定真架屌

諗咗陣係咪舊故黎
潮文定真架屌

諗咗陣係咪舊故黎

其實女朋友係咪變左心
親自痾俾你 算係咁啦
樓主食咗未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞