大家可唔可以整返個百萬人遊行向英國請願?

128 回覆
60 Like 5 Dislike
唔知各位有冇睇過呢個post, , 唔知你哋係咪就咁正評完 sign 下 petition 之後上一頁就算呢?
【國際戰線】我係一個前英領職員,我有啲嘢想講
https://lih.kg/kwMQpQW
小弟認為:
1. bno平權係原則問題, some British are less equal than other British
你哋話香港好危險/ 有人權問題/ 其他嘢咁最多俾你做難民, 平權講返係原則問題
2. 真係想英國出手救香港就要用返當年中英聯合聲明去要求佢出面
3. 你得d 0 成本聯署 同埋1000人都無嘅遊行, 連誠意分都無
4. 你搵100萬甚至更多人出嚟遊行個目的係指向 中國違反中英聯合聲明,指明要英國/外國/G7介入,上bbc / cnn新聞頭條比起任何聯署/網絡戰/甚至攬炒巴係英國落廣告更加有用

咁你會問:
1. 之前咪已經有人做過囉, 仲有旗手添?
得個小貓3,4隻係唔夠, 得嗰少少人嘅遊行 見到都覺得尷尬 (好似白警集會嗰啲)
2. 英國政府無能為力冇用架喎
咁上街政府都唔答應五大訴求你上唔上? 你連試都未試就話唔得?
3. 個 calendar 已經好密啦喎, 無位放
咁不如cancel 其中一個試下呢樣嘢?
地區戰唔work , 機場無人圍, 咁向英國示威應該吹得到好多雞啦掛?
和理非上街點都比落場損耗戰同塞機場低cost
但前提要做就要做得好 唔好同其他區撞車, 搞到唔夠人

要有發起人 要夠和理非
要有不反對通知書啲和理非先會出黎
世界嘅人要見到我哋香港人要求英國出聲!!!
(遊行唔一定要去領事館, 和理非 光環觀感好重要, 同埋多人出先係重點)

【國際戰線】我係一個前英領職員,我有啲嘢想講
https://www.youtube.com/watch?v=MOpoMURo8pM

StandwithHK D 片都做得好好

九月一號下午一點機場見

901機場和你塞 Channel
t.me/stuckwithyou
901機場和你塞 公海
t.me/stuckwithyouopen
901機場和你塞 宣傳
t.me/stuckwithyoupromote
91有去領事館請願

民陣雙普選遊行

手足到時見
自推1/10
自推2/10
自推3/10
自推4/10
自推5/10
自推6/10
自推7/10
1/9 見
自推8/10
自推9/10
支持
自推10/10
Push
我只係代post
我幫你問下會唔會改期
我支持
大家唔好當係「求」英國
其實聯合聲明係兩國簽
兩邊都有責任
點解我地屌支共搞香港就有人出嚟
但出嚟叫英國面對就好多人話「英國唔會理」?點解要免佢責?
呢個真係要,咁英國先有借口做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞