[高達扭蛋/盒蛋討論區5] MSE / FORTE / FW# / SDFC etc...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

開曬
頂...岩岩先砌隻freedom 對翼錯件
有冇得換
好似官方訂先有

本身隻strike 膊頭預埋位,實有咁既打算
差在排到幾時出
哇屌
想話收隻ensemble 覺醒女妖
一睇part 2.5貴到痴線

借問聲而家散收2.5女妖/全套幾錢先係合理
利申一出就買制霸黨無食過炒價
不過2.5 17年12月出有D歷史
純粹參考 大約$70-100/隻, $250-400/套
其實炒到貴成倍已經唔合理
後追價真係睇下自己有幾鍾意

在家MSE 抗疫, 隻流星好大隻其實
睇得出ching你好有愛
當初只為抽吉姆, 就抽左佢返來仲要一套...

btw, 呢個架幾正, 唔明點解淨係反斗城先有得賣

8月F12, RC03
孤仔D訂單圖好快 到底邊度搵source

另外仲有7月呃錢渣古頭08, 改造PARTS03, 8月Ultimate發光高達
溫提星期五行MK RC02已出
由於紅色機嘴型唔同玩1/2配率 唔會有$150/SET(5種)
見到幾間都係$130-180/SET(4種)
https://gashapon.jp/products/detail.html?jan_code=4549660445937000#

收上圖 齊件, 無滲線, 無上色, 無嚴重褪色就OK
可以用其他非量產機換
SDFC 23 毒蛇 $10
SDFCC 02 M1迷惘高達 $15
SDFCC 06 渣古(無角) $15
SDFCC 08 吉姆 $10
SDFCC 10 禁斷漩渦(有條尾) $20
SDFCC 19 GN-X $10
SDFC EXTRA STAGE 渣咕士兵 $10
KIME POSE COLLECTION 渣咕士兵 $20
TG: https://t.me/DennisSquare
擺明係唔值
有咩理由freedom mse可以貴過mg
咁用ex 機比就當然有咁情況, 隻ex09 tr6 貴過隻PG 添, 但問題係咸魚青菜各有所愛, 我PG 玩到悶都可以玩下MSE 啫

再者咁隻S gundam $50有隻唔通又要話MG 貴?

講到尾唔係MSE 有幾貴, 係你有幾鐘意呢個系列咁解
唔缺件 歪面 通販ok嘅
隔離minipla就真係蔗渣
垃圾膠 ggg凱號魂限七百幾
七百幾可以買合金
講蔗渣排隊都未到MSE
唔理咩系列魂限一向FANS向呃錢架啦
通販一年先5彈左右
2個月連果$150都拎唔出
我覺得都係留返D錢供樓攬女鋸和牛啦
QC差 唔該屌哂盒蛋果堆先
FW隻X1FC、FAZZ真係毀容級
G FRAME, Minipla
FW 9年先去到EX31
MSE 3年多D就EX19
K澤: 吹呀! 銀雷貴過PG, 自由本體係通販10倍價錢咁滯, 但係大把人
仲特登係雪櫃拎F90、7號仔、賽克艾恩出黎
再嘈我就出查布羅四聖獸 Psyco銀雷
minipla 係買回憶, 但佢啲膠真係垃圾級別
why not both
玩gimmick嘅咪MSE
想齊腳嘅咪FW
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞