楊偉雄:智慧燈柱被破壞 是香港創科黑暗的一日

255 回覆
189 Like 570 Dislike
【最新】楊偉雄:智慧燈柱被破壞 是香港創科黑暗的一日

【Now新聞台】周六觀塘遊行,有智慧燈柱被示威者鋸下,拆出內部零件。創新及科技局局長楊偉雄形容,這日是香港創科黑暗的一日。

他表示,政府2017年提出智慧燈柱工程,經過立法會及區議會審議,整個程序都是在陽光下進行。對於示威者流傳燈柱內的藍牙發射器與內地天網工程有關,他重申發射器百分百由本地研發。

楊偉雄承諾智慧燈柱絕不會侵犯個人私隱,希望市民客觀對待智慧燈柱,不要無理由地破壞香港創科發展。

而家乜鳩都係黑暗的一日
係咪咁詞窮呀
善用不推文回覆
我覺得4000蚊無網上申請先係最黑暗一日
係咪遲d會有最黑暗嘅一週
最黑暗嘅一年

九月一號下午一點機場見

901機場和你塞 Channel
t.me/stuckwithyou
901機場和你塞 公海
t.me/stuckwithyouopen
901機場和你塞 宣傳
t.me/stuckwithyoupromote

每晚10點大家開大嗰窗嗌口號
當係抒發下或者互相鼓勵都好

真係有人嗌㗎 唔洗怕醜
https://www.facebook.com/fit.tsoi/videos/189596038709864/
https://www.facebook.com/1170684516349159/posts/2398098013607797?sfns=mo
https://www.facebook.com/102458676557543/posts/1582783125191750?sfns=mo
將窗嗌口號變成一種普及的生活方式,會好大感染力
最黑暗嘅一年
可能D間諜燈柱可以醫禿頭
巴打努力

周圍都見在到你
由一條廣東話都講唔正又唔識科技野既ON9垃圾做創科局主席先係最黑暗既日子,唔係一日,直頭係一直都咁撚黑暗呀屌你老母廢物
楊狗上任先係創科最黑暗一日
上任到而家一事無成, 創科一潭死水
被其他地區拋離更遠
自由最光明的一天
你條撚樣都做到創科局長就真係最撚黑暗啦
市民:以見過Steven Jobs 自栩的楊偉雄就任創科局局長 是香港創科最黑暗的一天
文盲所以唔見得光

有抗光性物種有黑警同官
cls, 個個po你都係first cm
香港有創科咩 唔撚覺
黑暗得過你條廢老做創科局局長
泛民講你又跟住講 係咪覺得自己好好笑?
條爛鳩監控燈柱叫創科
出糧俾你條撚樣每一天都係雨天
講到創科好有成就咁
香港的創科系政府攪到咁差, 唔系一條燈柱攪掂
!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞