《澄清27歲男事件》對唔住各位

1050 回覆
411 Like 2406 Dislike
有責任fact check囉
係人講下都share出嚟 會天下大亂

唔該就算係最親嘅人講都好
叫佢拎埋個source出嚟都唔係好難je

順便等佢地verify下呀嘛

Anyway, 樓主食蕉 唔該申請del post同自己檢討吓
仆街,樓主出fake news
樓主可唔可以心平氣和咁同返你阿媽講返 佢咁呃人仲危險
狼來了好大鑊
已申請同不斷report
我真係有keep住問㗎
但我媽死話聽朝先聯絡到個姊妹
仲話佢姊妹好傷心要休息
我又太擔心手足無人幫手所以先咁衝動岀post
我下次會連老母都唔信㗎啦
對唔住大家
我一定會
但我暫時面對唔到佢住
希望可以話佢知咁做係好唔啱
究竟有幾弱智
先信個藍老母鳩嗡
你老母on9架?
我媽係好黃㗎
所以我先信咗佢
佢就係好憎同好驚黑警先會講大話嚇我
等我唔好被黑警拉
佢原意都係擔心我
係我衰衝動⋯⋯
信咗我媽無fc就岀post
無事無事 唔割
唔係叫你唔信老母
係叫你同埋各位巴打
聽咗乜都好 比d心機check吓

做乜都好
唔好咁衝動
一個唔小心 你就係散播假消息果位
一野呃咗成幾千人信你

小心d please

keep住呢個post上頂
知道
多謝巴打幫推
唔止連登,應該出咗去出面好遠嘅地方....連登力量好撚強,我收到樓主段嘢,唔係喺到,係Whatapp,張截圖仲要係fb組群嗰度,即刻去揾,已經有300幾人share,好彩已經有人喺樓下出post話fake,相信好快Del,但本身可能已經有幾萬人喺群內睇,share已經300幾,另外300幾人對外用戶又會share,仲未計share去其他forum、tg、ig、 Twitter、Whatapp....

除咗樓主要檢討,我哋都要檢討下喇,我而家已經開始對住塊鏡批鬥自己。
因為事情好嚴重,製造謠言係加深雙方仇恨,又令自己人泄氣;你真係要證明自己唔係鬼,同埋要你老母遮面拍片道歉。

今時今日,每個人都應該知道自己講一句野隨時網上瘋傳,我地要政府回應同時,自己做錯都要嚴正處理,先至唔會俾藍絲口實,你罰寫抄至係無聊無乜幫助
我老母都係咁 你不如試下叫佢信下你 信你會盡量小心不被捕不受傷仲好
今次真係屌老母
屌你老母明知自己老母仆街,就唔好信佢啦
唔緊要啦 你都係擔心姐
我媽唔係仆街嚟㗎
佢好黃㗎
佢今日錄音俾我喊住咁話有個12歲小朋友俾黑警拉咗佢好心痛
佢係因為擔心我俾人拉先講咗呢個大話
係我衰衝動無fc先令大家擔心咁耐
佢都唔知網絡世界係咁快
佢真係唔係有心玩大家
要怪就怪我
我已經講過好多次
每次都有報平安
但佢真係太驚黑警了
你老母今次真係爛臭閪啦
屌⋯⋯不過知道係假個心都定啲
我屌你老撚母 依加風頭火勢唔該可唔可以做咗FC先?

又多個你呢啲咁既鬼係熱門帶風向 以後唔使搞文宣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞