[不分化不割蓆][經濟就是春袋]下一步點做,去唔去機場?

71 回覆
18 Like 1 Dislike
我知連登而家好多鬼,但希望大家唔好因為我係P牌就唔睇,睇完覺得唔啱先再負皮我都未遲
小妹由69開始都不停發夢,自問雖然唔係最前線,但都好努力係唔同方面幫手。
今日係荃灣發夢嗰陣,我好認真咁諗到底仲可以做啲咩,以下係我嘅睇法:
大家都知黑警港共無法無天惡撚曬,我地要令佢跪低,或者至少局9佢回應我地,一定係要搞9香港經濟。
咁點先搞9到經濟? 我覺得keep住遊行係好撚重要,每個禮拜六日咁抗爭(好撚攰但大家撐住!!!)行得多可能會灰心覺得冇撚用,但起碼我地令嗰區嘅經濟受影響,可能影響到嘅只係小店大家覺得冇撚用,但其實唔係,原理就同罷買byebuy一樣,短期係未必會見到成果,但只要堅持,無論成效言低都一定會有影響。
加上係香港其實每區都一定有大商場,今日荃灣SHK嘅荃灣廣場都收咗皮。所以一定要繼續!!
然後我又諗,每次行完同黑警對峙,到底帶嚟咩?(利申唔係要否定勇武,冇勇武香港已完),但正正因為勇武咁重要而又對我地咁珍貴,相信冇一位手足會希望再有任何同路人被捕同比黑警虐待,而有幾個十幾個甚至更多手被捕就好似係定律咁。
在此我想指出嘅係,我認為我地做嘅所有嘢都應該係有目的。同黑警對峙目前損己又不利己,因為我地係用好多手足換嚟嘅,都唔知有冇一個黑警受傷(所以支持有機會嗰陣將狗往死裏),係唔抵。就好似塞鐵咁,成本高,效益低,咁咪停一停諗一諗。
敵人反的,我地就要做。
垃圾張華峰話要限制我地按錢,我地就要盡力繼續按,而咁樣亦證明任何影響到經濟嘅嘢都係港共至撚驚嘅!!!!!!!!!!!所以我地明知機場係春袋,係唔撚可以放過呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
咁樣唔係要放棄地區,但機場或者係一個相對冇咁損兵折將而又有成效嘅地方!!
可能又會比人屌係機場撚,但我真心只係想講下我嘅意見,啱就spread開佢同做。
利申無論機場定地區都會繼續出!!
五大訴求,缺一不可
https://lihkg.com/thread/1504638/page/1
大家可以睇睇呢個PO
https://lihkg.com/thread/1503662/page/1
每次有機場PO佢都會出嚟屌,如果係手足,我希望你睇多啲唔同意見唔好屌住
如果係5毛分化撚就仆街死
https://lihkg.com/thread/1475831/page/1
佢真係亂9屌,希望大家分析下,有咩唔啱講到啱,我地係絕不能被分化!!!
光復香港,時代革命
我P牌係咪推唔到?

另外,「國泰員工致香港人書團隊」主動聯絡我地,希望攬炒幫手通知大家下星期一(26/8),國泰員工同香港人既反擊,抵抗白色恐怖,捍衛人身自由

詳情:
星期一!圍國泰城!
8月26日星期一下午,還香港打工仔公道!

日期:8月26日(一)
時間:1300-2100
地點:機場觀景路國泰城

利申,攬炒團隊並非主辦單位,謹代「國泰員工致香港人書團隊」宣布行動,幫手集結港人力量
第12攻,攬炒Channel 上線!連環去信英國外相、商會,支援Simon、國泰員工、HSBC!
https://lih.kg/1498555
多謝絲打幫我推
BTW今日諗到,下次嗌
香港人,不割蓆
諗唔諗得過
你點知我係...
推呀
五大訴求[size= 缺一不可/red][/size=6]
推下自己
不分化 不割蓆
我愛連登豬
p牌推唔到
香港人,不割蓆
我係咪都推唔到自己?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞