[大發現] 荃灣開槍真相!popo跌左炮所以做場大龍鳯

1737 回覆
3744 Like 23 Dislike
厲害
【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/1491396
ok
中共統戰文宣近排開行turbo,一單接一單,近日輪到呢篇文喺Whatsapp,HKDiscuss及Babykingdom瘋傳。雖然文章內容幾乎全部都喺斷章取義,但好多HKDiscuss及Babykingdom嘅網民都信。中共嘅統戰文宣真喺好利害,所以唔講清楚唔得:

「為救香港市民,中國大陸全民救港,用船运水解救,及用76億人民币(1963年是中 國大飢荒年,76億人民币可以買多少粮食?可以救多少大陸人?)」

第一,當年喺香港派自己嘅運油船上去運水落嚟,唔喺中國用自己船;

第二,1963年個陣中共搞緊四清及農業學大寨運動,農村窮到屎咁,仲會有76億人民幣cash flow可隨便用?老作都有個譜啦;

第三,香港喺1963年6月1日開始制水,直至1964年5月27日颱風維奧娜襲港先停止,而東深供水工程喺1964年底先完成,1965先開始供應東江水比香港。因此,東深供水工程根本冇救到香港制水!

以上呢啲,全部有歷史文件做reference。

「1998年香港經濟危機,美國索羅斯發動貨幣戰爭狙擊香港,大陸動用1280億美元的外汇储备救了香港。免糟灭頂之灾」

真喺當香港人喺白痴!當年喺香港政府動用自己嘅外匯儲備入市,負責嘅三個人喺曾蔭權,任志剛及許仕仁。更可笑嘅,喺中共喺1997年外匯儲備都唔夠1400億美元,邊有可能拎到1280億美元出嚟?
暴徒抵射

好撚癲,咁都睇到
唔好背住跑,拉前面書包望住前面走,咁樣最多俾人打,唔會俾人拉走
真相大白,推
Push
嘩,你仲唔仆街?
槍都整得跌
定係準備攞搶出嚟之後 冼手支槍落地呢?
pish
所有魔術都係用一樣野去隱藏另一樣野
Push
推!
卒甩佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞