Hot Toys 1/6 1/4 Figures 討論區 355 我自己心理問題玩唔到二手野

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

LIHKG HOT TOYS

Hottoys門市

Hot Toys-Secret Base(訂野為主) :

20/F., Sino Centre, 582-592 Nathan Road, Mong Kok

13:00 - 21:00

3722 3988

Hot Toys-Rebel Base(現貨為主,無得訂野) :

Shop 4017, Level 4, Gateway Arcade, Harbour City, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong

11:00 - 21:00

2323 7716

https://www.facebook.com/hottoyssecretbase/

http://www.hottoys.com.hk/

墮坑前請先睇下自己銀包

夠錢唔好諗 即刻訂

HOT TOYS 原價表 COPY FROM FACEBOOK "Hottoys 香港交流區"

舊既都好詳盡,新既話睇下面呢三張。

https://goo.gl/fsRVRm

COPY FROM FACEBOOK ‘One Sixth Republic - ‎Jürgen Schulz‎’

Q&A

感謝 後追丁 巴打提供Q&A

: 交收個陣有乜要注意呀 好驚有問題呀

: IM系列最緊要CHECK下齊唔齊件(參考 威威夏威夷 巴打), 如果店主話自己只CHECK件無玩過正常IM上面都有層膠. 最緊要試埋關節正唔正常 (正常手腳唔會軟手軟腳好似你條賓周咁)

交收訂單要注意最好上去加名,小心比人用報失拎左你件野. 加左名既話就算佢要報失都要兩個人一齊上去先拎到貨 同埋一定要KEEP買賣既RECORD.

收左單而又驚報失既話可以注意一下(感謝 我現時肯做飯 巴打提供)

:幾錢訂呀

:FACEBOOK咪有講囉問問問屌你老母

: 點解我上網睇隻iron man會咁平 46賣1000幾我係咪執到好野 ?

: 咁你就要睇清楚你個隻係咪powerpose ,pps既價錢同盒都同⅙唔同,一般都平過⅙好多

根據9巴提供

1/4 無合金
1/6 會有膠版
diecast即係合金

(1-7合金暫時出左mk2 3 4 5 6 ,42打後都係合金)
pps(42 46 47 hb2.0)

再次鳴謝 9_Januzaj巴打提供

:想知道ht係咪同款通常唔會再開訂?

:係 截左就無得訂

:截左訂點算?

:只可以等現貨(好大機會無)或同其他人收(E.g:facebook group, Yahoo Bid)

20樓係訂同派貨

2樓 Toyhunter就散死貨同少量正野

:幾時截訂? 一個人每次可以訂幾多隻?

:一個人每次只可以訂一隻,唔知幾時截訂 截訂就多數2個月之後 每隻唔同

唔想食炒價就訂定 慢慢等 PS:衡量自己財政

:啲手好難換 點算?

:吹風筒

:邊隻邊隻炒唔炒得起?

:關你鬼事咩 有愛就訂 考慮緊嘅就睇多幾次套戲 唔係唔訂下話

:點樣可以保養隻HOT TOYS

: 以下轉自網上

不要被太陽長時間直射

合金長時間在太陽下爆曬,高溫會導致顏色變淺,表面油漆可能會起泡及龜烈,嚴重影響figures的外觀。要留意,就算放到飾櫃但長時間用射燈照視,都可能會導致上述問題。

避免在雙手不乾淨時觸碰

手上的汗水與油份很容易黏在合金表面,久而久之就會氧化成一層白白的薄膜,所以接觸figures前最好先將雙手清潔乾淨。

留意溫度及濕度

香港天氣潮濕,所以要十分留意家中的濕度,因為太潮濕會引致生銹;至於溫度方面,太大的溫差會導致熱漲冷縮,令hot toys變得脆弱。所以將空間保持乾爽對保存hot Toys很重要。

放入玻璃櫃display , 得閒用除塵帚 掃幾下

IM電池保養方法:

im果d版電仔唔好長時間放係本體入面
玩完 着完燈 j完好拎哂d電出黎
因為d版電仔放係本體入面耐左會發漲
最後會爆漿 會損壞im d電路
大家玩im開心之餘記得留意下電池咩情況 (BY 舒洛特 巴打)

毒圖時間

=========================================

GIF貼堂

舞島巴 作品:

六西巴 作品:

人馬巴 作品:

李亞男巴打作品:

太陽王葛溫 巴打作品:

玩ht要做二等公民巴打作品:

しらいしまい 巴打作品:

純音 巴打作品:
LM
留名
又一個po
無啦啦1001
你係咪漏咗啲嘢唔記得send出嚟
認錯人說好的走光圖呢
喂 咁你個靚女賣家呢
有圖未
一樣還一樣走光圖先
lm
LM,wm4會場快d繼續派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞