經歷左呢幾個月.. 你覺得自己有咩唔同左

105 回覆
100 Like 1 Dislike
係...
有時好想出去但係無奈自己都要生活
逼住拎咗一兩個週末出嚟返工
唔想有一日自己都要俾人助養
感情方面因為呢場運動
我以為個男仔過於苦行式抗爭所以連同我見面都冇心情
但係最後原來只係唔再鍾意
有時會諗如果呢件事冇發生 我嘅生活同感情到底會係點
不過返唔到轉頭 訓醒我哋繼續做一個戰士
學識隱藏自己
唔再亂send story
講大話唔眨眼
對香港絕望
明明住係香港廿幾年
但點解同細個個陣知同識的香港差咁遠
以為去左第二度

仲有開始覺得即使有時私了都完全無問題
因為法律已經唔可以處理到依家的香港
Same here, 差唔多四十歲,人生過左一半
仲可以見到咁多後生仔出黎,好感動

但由中學讀書比人點醒左土共既恐怖污糟
你話我打擊士氣都咁講,暫時見唔到好大勝算
大部份香港人都無同土共完全反面既心態
都係想變返之前咁

依家只係想支爆成真
唔成功都希望下幾代都可以推到共狗
我都勇敢左
比以前善良
成熟左
成長左
更愛香港人
黑咗, 頸背有個印
體能好左,但係身體真心差左
心態一方面會覺得係進取左,但係都會有時覺得真係好無力,個人會有少少開始兩極化
以前好沉迷打機,依家已經基本無咩點打
係成熟左,但係我真係唔想咁快大,我仲想做多陣細路
明白咗有權力係可以好腐敗
睇多咗唔同國家嘅歷史,增強咗歷史知識
犧牲同埋革命都係每個國家成長嘅一步
就算西方國家都經歷咗羅馬帝國同Nazi嘅時代先有今日,當年嘅事我地刻下經歷緊
明白咗人類為求自保可以不擇手段
明白冇讀書嘅人有幾無知,讀書人比起佢地更無私
心態要咁
[圖輯] 香港人呢兩個月既勇武抗爭
https://lih.kg/1502623
絲打表示好想同絲打抱抱
好辛苦 好想大喊一場
係 真係只係唔再鍾意
只係唔再想習慣
每日靜落黎既時候 只係一直諗住佢
真係好辛苦
本來對香港好失望,依加對香港同香港人重燃返希望
識欣賞人 同覺得呢個世界有愛左好多
我最近大喊左一場了 真係會舒服好多
但真係三日唔埋兩日就會又黎料
抑鬱嚴重左 窮左 唔夠訓左 同屋企人關係差左 朋友少左
講少左廢話
睇多左股市
留意多左新聞
我做你朋友
開頭覺得自己係勇武
但係越後越覺得自己係和理非
肥左次次係屋企食花生
皮膚差咗
不過搵返憤青一面既自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞