DJI OSMO Mobile 3 用家討論區

54 回覆
5 Like 11 Dislike
Yes
買左 , 唔該曬
正 好好enjoy
但發覺差緊電既時候, 個夾電話個 motor 位會熱
撞左會點?
以前用過2+filmicpro,之後放左
而家考慮緊買osmo pocket定mobile3好,因為pocket我都係會駁電話用,咁感覺上好似用mobile+filmicpro抵玩過pocket,又拍到log仲多D Setting揀
不過是咪話mobile3因為輕左所以穩定冇咁勁,對比上黎穩定性是咪pocket會好過mobile3+iphone呢?
pocket畫質極差
白平衡= shit
一係osmo action
不過我覺得iphone拍片靚啲
計光圈pocket得f/2,iphone都有1.8
Action日光機咁濟
Freefly Movi
美國野
唔想用dji 個app and all中國app
怕有backdoor
有冇其他app 推介?
撞左畫面會更震,睇四角最易睇得出
之前Mobile2見人講話係原生相機app先會撞,其他都會?
之前會,因為無app 可以閂到iphone ois,apple 無批准過

呢一年我就唔知了
似乎冇,我都搵緊
請問聲邊間apple有現貨?
尋日見shatin 有
用緊2代,好彩二手買,玩咗一排都無用
對比pocket同mobile3用iphone黎講,
應該最大分別就係pocket可以有齊dji果d follow功能又同時可以拍到log

mobile3就可以有app拍log但冇follow/有dji既功能但冇log
https://www.marketintellica.com/report/MI85893-global-handheld-gimbal-market-status-2015

Shape
Wondlan
SwiftCam Tech
BeStableCam Tech
TRD
FEIYU TECH
Steadicam
Rollei
Big Balance Tech
WENPOD
Comodo
Freefly
Filmpower
Varavon
DEFY
Lanparte
Zhiyun
DJI Tech
用緊DJI OSMO Mobile 3 + Sony XZP
用佢個apps (DJI MIMO) 拍片移動得快會lag 係咩問題?
用咗一段時間,仲未克服到兩個問題
1)Calibrate完(both固定喺夾上嘅物理平衡同喺menu做calibration),部XS Max打橫嗰陣都係有向左下傾斜
2)行住拍片只要唔開active tracking,個鏡頭漸漸會影向almost 90度嘅側面

唔知係我控制得唔好,定係軟件或硬件問題
應該平平地執個2手 mobile 2玩下 定買個3
見到好似好好玩 但應該3分鐘熱度
mobile2 一般 太大舊,mobile3好啲
睇過實物3 好似幾正
但係咪一定要配佢個apps先用到佢既功能 , filter/追蹤錄影?
想旅遊拍片,iphone11 加mobile 3好定pocket加長桿好
因為會同女女一齊自拍影下片咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞