[扮工好悶]返緊工又冇野做嘅不如入黎吹下水(302)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
講要返姐我讀i大成日走堂
努力讀書呢D口號黎姐
而家世代口號

光復香港 時代革命
早呀
琴晚睇撚到又失眠
我講完冇人再出聲.
呢兩個月個個都瞓得唔好
我係咁叫老婆唔好睇新聞, 自己就走去睇twitter, lihkg, 同tg group
禾地幾時connect埋班對眼高過IFC既上海人
上海好耐之前已經排過一次外. 係唔知點解突然滅左聲.
佢地都suffer緊香港suffer既野..
上海一個養全家咁滯 你係支共會唔會俾佢走甩
【逆權運動】克警疑借尿遁擅闖商場!逼無辜市民跪低搜身:你哋係社會敗類

https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190825&s=6996647&a=59973073
From 金融朋友,佢終於忍唔住寫兩句
https://lih.kg/1506061

呢篇野幾好睇, 雖然D論點已經loop過好多次
【新增領展回應】

警暴越演越烈!警察周日(25日)晚上在沒有生命威脅的情況下,於荃灣向天開槍,其後3名警員再舉槍指向示威者及記者。示威者冒生命危險抗爭,另一邊廂,有無辜市民在黃大仙中心商場亦被警察濫權所累,遭隨意辱罵、呼喝及搜身,更在搜身期間被警員要求下跪。管理黃大仙中心的領展指,商場沒有報警求助,但警方兩度進入商場範圍,其中一次更向保安稱「只是借用洗手間」。

其中一名被截查的市民林先生指,晚上和朋友在黃大仙中心用膳後,目睹防暴警察正於商場外包圍,其後他隨商場內的市民呼喊口號時,防暴警察突然衝進商場帶走近十人,帶到商場外搜身及查身分證。林先生稱,被截查的市民遭警方辱罵,「話我哋係社會敗類、讀唔成書」,另外亦有影片顯示,警員在黃大仙中心內截查時,迫令市民全數跪在地上。

管理黃大仙中心的領展在Instagram回應指,商場保安室職員晚上8時40分在閉路電視看見兩名軍裝警進入商場,軍裝警告訴上前查詢的保安,稱「只是借用洗手間」便離開。至晚上9時20分,防暴警進入商場範圍並「遇上一批市民」,短時間後離開。由於當時在場聚集的市民眾多,保安未能即時到場了解為何防暴警進入商場。惟領展指出,商場沒有報警求助。
資訊科技系(IT)
課程簡介
日期/時間:
2019年8月26日(一)12:30pm-1:30pm

學院迎新活動
日期/時間:
2019年8月26日(一)2:00pm - 5:00pm
唉,香港發生咁大件事,點可能冇興趣睇吖
倒數4個工作天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞