路透社:示威亂中有序,接近90%受訪示威者認同勇武,比6月時上升21%

341 回覆
2231 Like 8 Dislike
你係咪就係嗰1%
So far我兩邊都有睇,但肯理性分析,由立法會制度再講成個反送中緣由既藍絲,我只係聽到一個中產阿伯講,以及幾個後生藍絲分析連鎖效應、如何自保

大多數既因為智慧與見識所限,都係出於本能地反對,以為大聲有道理,欠缺一連串分析且拒絕討論,而呢班係藍絲中佔大多數,不然就是涼薄花生友
準備好 勇者加油
只要我哋繼續合作,或許就能夠打開一扇窗
不割蓆不篤灰不指責
我同全香港人一樣愛勇武手足!為你們鼓掌愛你們每一個
抗爭者激進程度根本係取決於政府回應
要怪就怪政府
對外國人黎講,香港人示威根本bb級
真connect
up
無形的暴力你睇唔到?
政制上的暴力
言語上的暴力
白色恐怖
核爆都唔割!

我愛勇武
0818 都重有 170 萬出呢,就正明大家都無割過。
建議對住藍絲 文宣方向可以開始轉
由依家文宣係講個香港幾差 黑警點黑暗
轉去 運動成功之後 香港會點好 大家會點樣過得更加好 例如樓價會跌? 物價會跌?
因為你講到黑警幾垃圾都好 哩班唔燒到埋身都覺得唔關佢事 淨係睇利益ge人 我覺得講哩d成功後ge好處會可能仲有用
1. 元朗警黑合作恐襲
2. 長沙灣火箭炮恐襲
3. 北角黑社會襲擊市民
4. 8月5多宗汽車撞向市民既恐襲
5. 天水圍警署利用有火藥武器襲擊市民
6. 荃灣刀手斬市民
7. 荃灣警黑合作
8. 黑警射眼
9. 黑警插贓嫁禍
10. 黑警派人引起暴動嫁禍市民
11. 黑警機場推跌女市民並伸手向其胸部後拔槍指向市民
12. 中國公安扮示威人士並攜帶武器衝擊機場
13. 中國環球時報記者參與荃灣刀手斬市民並在機場引起衝擊
14. 將軍澳黑刀手 斬傷女市民,黑警到場後不作調查 放生刀手
15. 黑警醫院內使用酷刑對付62歲長者
16. 821警黑再次合作,黑警襲擊路過市民後腦導致昏迷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞