[急 // 家訪非必需]英短貓貓尋家

210 回覆
85 Like 9 Dislike
多謝幫手推
屋企負擔唔到希望貓貓搵到個愛佢既主人
經濟問題我可以幫手諗諗
只求有心有耐性領養人
Push
我可能可以幫手喎
留低tg傾傾?
膀胱發現有石會屙血尿 其實只係一d好容易就可以治療既常見病 當然 你唔會預佢幾舊水就可以落樓
但絕對唔難醫治 最緊要迫貓貓飲多d水
另外 乾糧方面可以試吓食Hills隻C/d 通常2個星期左右會有改善 再者 如果情況無好轉 可以再試另一隻Hills既S/d 但要留意S/d唔可以長期服用 情況好轉後要食返C/d
當然 最理常既情況係去診所種菌同Ultra sound 睇吓膀胱石係屬於咩Ph值 同埋有無菌
利申: 過來人 貓貓病情已斷尾
感謝你
比左我好大既信心
準備同貓貓轉食hills既尿道罐頭,好似係c/d罐
照左ultrasound 架啦,都幾大粒
粒石既pH值係驗尿知?
幫貓貓搵個屋企
Hills c/d 我一歲貓食唔食得
Ph值驗尿可以知道 收集後既尿要馬上送去診所
咁個結果就最準確 要記住 絕對不能隔過夜
去診所買一包膠既圓形沙粒 唔會吸水 細細包 清洗後可以重用 咁就唔洗擔心d貓砂會影響個結果

另外 膀胱裏面大概有幾多粒? 同幾多Mm?
我隻貓女 有3粒最大有成5mm 做過一次手術清咗幾粒 之後覆發 就係食S/d好返

加油 絕對唔好因爲煩同錢而放棄一條生命
我明白個情況係會令人好Depressed 當時我見到我隻貓女不斷去廁所都屙唔岀 不斷爬d砂 我個人就會好緊張 但一定有得醫!!!
一歲貓其實就已經算係成貓 我諗問題不大
擔心既去問問專業意見 加油
睇就睇到有4粒,有兩粒都有成7mm 8mm咁大

佢既情況都穩定,屙尿都暢通,只係有時有血
祝貓貓好運 快啲搵到愛錫你既主人
無事既
幫手推
Good luck 主子
幫唔到咩 我只可以幫手推
有病所以唔養
好野
貓貓
支那人貓狗都照食啦
有咩人性可言
如果你係話我.....唔係有病所以唔養
係醫好先交比下一個人/一直幫手跟進直到好返

如果你係話佢本身個主人,咁我都好嬲,但當務之急係幫貓貓搵新主人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞