當五大訴求全部落實,真誠既對話先會展開

24 回覆
17 Like 0 Dislike
事源政府開始吹風要搞對話平台,
係呢度我地必須旗幟鮮明地拒絕對話
https://www.youtube.com/watch?v=36olyar0wHE
回帶五年前雨傘運動的公開對話,
會後林鄭承諾既政改討論平台,五年後有咩蹤影。
而當時學生中四人,最後咩下場。

咩叫當一切平靜後,就會展開「真誠對話」。
遠既唔講講近既,立法會凈係得押後同撤回,根本冇暫緩。
送中到而家都未撤回
請問我地有咩對話空間
當一切平靜後,開始既只有秋後算帳

所以不屬五大訴求之內絕不參加。
對政府既回應只有:
當五大訴求全部落實,真誠既對話先會展開。
arm ar arm ar!!
唔使, 我地由頭到尾都同你真誠對話, 只係你冇回話
利申而家P牌冇得推post,覺得有用既只能靠大家推post
仆街又用番果條計
對面spin 緊去我地唔肯對話
但我地根本退無可退

如果冇落實
之後嘅清算、打擊
我地全部都畀唔起
要記得
721 黑社會冇一個被檢控,逮捕左嘅都放左
而警察係隨便喺街拉示威者,律政司係好快咁高調過堂
反而對藍絲斬人呢啲咁明顯嘅行為就低調做野
佢地手持公權力,我地無權無勢咁被打壓
根本就冇得退讓
所以我地要spin翻我地唔係唔肯對話
五大訴求係最基本既訴求。
只有五大訴求全部落實,真誠既對話先會展開。
橋唔怕舊,最怕仲有人受
我哋冇興趣同你傾乜嘢, 我哋講咗好耐五大訴求, 總之缺一不可, 請你提供正面嘅回應
多謝
Pish
我寫咗篇英文介紹連登比外國人
Welcome to LIHKG, English visitors! (英文po by P牌仔)
https://lih.kg/1493489
思路十分正確
七二一
呢個政府最興,自說自話,輸撚左唔找數跟住同你打下一鋪,
國民教育已領教過。
力推
叫林鄭睇下依個POST啦
冇錯,所以面對搞對話平台呢類不設實際既方案,我地直接話五大訴求全部落實,真誠既對話就會展開,spin翻個波比林鄭就得。
思路正確
對話係九唔搭八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞