[推上熱門]將軍澳斬人犯係“裁判法院”審理,最多坐三年

409 回覆
1528 Like 64 Dislike
頭先記者會聽到
聽日觀塘上庭, 三項傷人罪

https://www.judiciary.hk/zh/court_services_facilities/mag.html#1

"裁判法院的最高刑罰一般為監禁2年和罰款10萬元。但是,當法庭同時處理兩項或以上的可公訴罪行時,裁判官可判處最高3年的刑期。就某些條例而言,單一罪行可判處監禁3年和罰款500萬元。"

我屌你老母!上環個晚扶起人都告暴動呀!
屌佢老母
各位巴打絲打,頂住呀!
路還很長,記住齊上齊落!
香港人可攻可守!智勇雙全!
記住永不分化!不割蓆!不篤灰!
It’s now or never

罷明謀殺嚟喎
Mag可以過上去DC/CFI,同埋可以改控GBH with intent
冇實際死亡既話,謀殺既actus reus係唔成立,最多可以吿GBH with intent (s.17 of OAPO),最高都係坐終身

如果吿GBH (s.19 of OAPO)既話就係最多坐3年,同AOABH (s.39 of OAPO)一樣
Yes,嗰44個控暴動既都係東區裁判法院過堂先
仲有公義嗎
最起碼都傷人 17 啦
禍必及妻兒
PK 政府
屌佢老母
過堂炸on9
推啊屌!
煲大佢啊
咩案都係上左Mag 仔先嫁
之後先根據案情嚴重性再轉去其他高層級法院
法律程序而已,通常都轉介地院/高院架啦
接佢個仔放學
借位一用

這方法一方便可以集氣, 另一方面可以舒舒壓, 大家瞓得好啲。

其實好多香港人都已經好攰, 呢個方法可以畀佢哋知 周圍都有同路人。

本人冇tg, 若果覺得好行 請share去文宣組同各大group
或者pm畀 唔同channel admin 叫佢幫手宣傳

希望落盡綿力 幫大家打氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞