[大仆街]拔萃男書院縱容老師煽動暴力

652 回覆
1571 Like 11 Dislike
中立唔代表藍屍既
即係重有良知好過傻仔黎
推到佢與通識科賴老師同行!we connect

撇除政府問題,淨係計警隊,再淨係計721 85 811 新屋嶺 CCTV直送,已經夠哂理由比示威者做任何野,包括以武制暴 以眼還眼 百倍奉還

重申七一宣言,設立死線,立即實行雙普選

「勇武派」、「和理非」係角色,唔係派系,理念一致,只係手法不同

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#重組警隊 刑事追究 改革監警制度
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
拔萃仔全面進場
推爆你
pish
推上報
嘩好耐冇聽過閻老味呢個名
巴打又索so又閻老味
校方回應未
推到上
1. 儘管我不同意黎仔觀點,但亦認為要保護佢自論自由,given that 佢言論冇人生攻擊。所以如果因為佢係籃絲就要佢冇左份工,同死老共白色恐怖有咩分別。我堅決反對,亦不會簽聯署。
2. 但對於所有留言屌柒條籃絲廢師,我舉腳贊成。呢 D 都係我地言論自由。拔萃有個大仆街,佢個名叫 Hilary Lai。
Mrs. Wong 姓閻
未啦屌
聽聞有人send過信俾校長但冇回應
依家佢話元朗打人係正確 即係煽動暴力 違反教師操守 俾人炒係天經地義 亦都有損校風

btw 佢咁鍾意老共個套 求仁得仁姐
推到佢仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞