銀髮族活動FB過千LIKE,連登冇人提?商家不斷冇成本讉責示威者乃共,冇人打算做野?咁都忍到,小弟俾個LIKE俾大家

47 回覆
40 Like 0 Dislike
銀髮族活動FB過千LIKE,連登冇人提?

https://www.facebook.com/silverhairgroup/photos/a.845836899128469/870873949958097/?type=3&theater
《銀髪族響應罷買行動Bye Buy Day》
第一站:
日期:8月23日(星期五)
時間:中午十二時至下午六時(自由選擇下午,傍晚,全時段亦可)
地點:沙田新城市廣場
🎏逢正點遊走各層
🎈在連儂牆表達意見
「窗櫥遊走 攰就抖抖Bye Buy Day」守則,保你平安!
1. 不作任何消費
2. 不堵塞商舖
3. 自備充足糧水、食物,櫈仔,毛巾、藥油
4. 不用帶:小風扇、信用卡及其他扣賬卡
5 .不接受任何物資捐獻
6. 全程Be water

新鴻基地產發聲明撐林鄭 籲示威者停止暴力
https://hk.news.yahoo.com/逃犯條例-新鴻基地產發聲明撐林鄭-籲示威者停止暴力-055200249.html

商家不斷0成本出賣示威者去獻媚,就係因為睇死你地冇人做到野,吹佢地唔脹,而家連老人家叫你地去商場涼下冷氣,都冇人響應![size=6][b][red]想問下,商家一路以黎出賣港人,有冇邊一間係真正為此付出過代價?

一直都見有POST話行商場係好方法,唔少人同意,但一直都冇實際行動。而家呢度個TG GROUP,俾有興趣既人入去討論下行動。留意呢個TG GROUP 與上述既銀髮族無任何關係,我地只係幫佢地推POST推活動,我地會自己再搞同討論

TG@hkwindowshopper

大家齊心,我地要發個清楚信息俾香港商家知道,香港做生意,香港人先係主場!!
支持智慧長者
未來呢幾日行動,大家記得強調「五大訴求 缺一不可」,特別係雙普選,唔好比條柒婆用「咩訴求都可以傾,慢慢傾.....」、「獨立調查委員會?不了,監警會行之有效,而家仲邀請埋外國專家添」就蒙混過關,柒婆、湯渣已經提出要構建對話平台、加監警會人數、同埋雙方免刑責打和方案啦

希望聽日民間記者會,正式回絕柒婆所有權宜之計!

定立「答應」五大訴求死線!

記住記住記住!
我地係要雙普選!!!
刑事追究警暴及背後勢力!!!
撤回送中條例!!
撤銷及就「暴動」定性道歉!!!
赦免所有示威者刑責!!!

五大訴求 缺一不可

重申七一宣言,設立死線,立即實行雙普選

「勇武派」、「和理非」係角色,唔係派系,理念一致,只係手法不同

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#重組警隊 刑事追究 改革監警制度
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
push
唔入TG 都幫手推丫!!
涼下冷氣 睇下野
但係唔買
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞