【民記官方】聽日民間記者會

3514 回覆
1275 Like 3 Dislike
Push
推 支持 辛苦晒
Push 612 721 811 820
Agger

其實連儂打人區區都有,仲有記憶既仲有長沙灣,大埔,九龍灣。十三拳抬拳港隊怕比黑警選擇執法唔還手,油塘休班警打中學生,元朗放映會鄉黑打學生。元朗遊行果日有三次打人,有一次出刀者身上又係有兩把刀,向狗屋隔離天橋上,因為太多示威者所以刀把左第一次刀已被人阻止交比警方,但無落案就放左人。但有市民受刀傷。天水圍煙花。北角,元朗,荃灣,大埔有深夜遊行完夜歸既年輕人被毒打。荃灣FA男女 被疑似休班警搜袋再毒打,仍然咩人都拉唔到。
南區連儂被縱火,疑犯又係被現場捕獲交左比警方,黑警又係放左人走。
每次撐警集會後都有嚴重暴力,打記者,白色恐嚇記者,影大頭相。打議員
警方開設老豆搵仔女tg 谷比刀手,藍絲點想恐嚇,威脅/行凶。
大波man 何妖 王威信全部同用武人士組織有關,公然叫人用武,但全部無法律後果,致令暴力漫延,只要撐警殺人都無罪。但有教師因tg 谷一句說話就被控告策動暴力。

骨折尚且可以復原,盲眼可以點賠
Sorry , 想補充一點,反送中以來,示威者,聲援街坊在街頭暴力及警方濫用武力受傷既人粗俗估計肯定有過千人。重傷,有永久傷害既都肯至少五人。警方最傷既得個斷指(仲要係自找)藍絲0人,請問誰是極端暴力份子?
又係時候到我推POST小子推上熱門
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
民間記者會目標觀眾係咩嘢人?
外國傳媒:可能我外國媒體報導睇得少,我唔太覺得外國有幾大篇幅報導民間記者會內容。
本地中立:今次瞓醒嘅港豬,過往幾十年都唔留意政治,更加唔好講佢哋會追連登 post。我覺得佢哋先至係主要對象。點解我咁諗?因為今日popo嗰個真心做得唔錯,咁大粒核彈佢都拆到,咁閪嘅事,佢做到俾人感覺好正面。民間記者會今日講嘅,聽日未必有紙媒幫上A1,只能用YouTube 同Facebook 轉載型式;點樣俾普羅大眾了解訴求同質問政府未回應呢方面可以著墨。
反而英文嗰 part可以縮短小小。
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
勁推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞