Pentax 少眾討論區(2)

142 回覆
3 Like 0 Dislike
身痕想入部q-s1,但好似冇鋪頭有賣

二手都好平

肥花有部,但禮盒裝,要五千幾蚊

天槍有新,kit要三千幾

如果淘寶加支定焦,加加埋埋又三千頭

如果笨仔出部復古版GR就正

zoom kit 定係 double zoom kit?

二手都好平

單kit

二手都好平

單kit

貴左好多
以前買Q7, 自訂顏色+double zoom kit 都係三千尾
有冇人試過淘寶買鏡?
全新仲平過香港二手

Agger
平到

屌唔屌得過先
佢話港行,但唔比自己拎去捷成到整
要經佢地
新手技術性問題,大家影景多唔多落CPL,以前成日就唔岩太陽個位搞到d藍天勁怪 ,搞到一直無用

配20-40mm玩左陣,追焦好好、一洗頹風,iso 40000都見得人,轉盤有u1-u5、c1-c3,轉setting 好快好直覺。

focus peaking 有黑白mode、機身防震防雨。係手柄要換大碼。

無撚錯,遊緊日,好想換

仲有只pentax 專有綠色制,M mode 時用來出貓auto exposure 再 manual 微調,超正

Kp幾錢
想賣咗部d7100換

淘寶港行 6188 人仔
香港行9300水都7900

淘寶咩事咁平

淘寶信唔信得過?
想買部k70,我見淘寶平勁多
另外想問一下,k70用唔用pk mount 舊鏡架?唔該晒

用到,都無改mount口(好似係),係差在有無自動對焦

如果係香港買kp連鏡咪要成皮野 窮撚無咁多錢
其實kp同k70係咪有大分別 唔係咁大買k70算

仲有只pentax 專有綠色制,M mode 時用來出貓auto exposure 再 manual 微調,超正

Kp幾錢
想賣咗部d7100換

淘寶港行 6188 人仔
香港行9300水都7900

淘寶咩事咁平

淘寶信唔信得過?
想買部k70,我見淘寶平勁多
另外想問一下,k70用唔用pk mount 舊鏡架?唔該晒

用到,都無改mount口(好似係),係差在有無自動對焦

如果係香港買kp連鏡咪要成皮野 窮撚無咁多錢
其實kp同k70係咪有大分別 唔係咁大買k70算

可用iso
防震好似都有分別
但liveview對焦好似k70快啲

過左成年 想入部k-1
各位師兄覺得部機點呀?
[玩命] 我決定淘寶買FA 31

烈士

烈士

冇乜電子野,應該冇咁易中伏嘅

烈士

等你包膠
K30撚留名

烈士

等你包膠

等報告

二手都好平

單kit

貴左好多
以前買Q7, 自訂顏色+double zoom kit 都係三千尾

用緊q-s1, 其實用02鏡已經夠, 01同06好小機會用到
全新正品 宾得小公主 FA31MM/F1.8 (黑银到货)fa31 全国包邮 [交易快照]

我不入地獄,誰入地獄
屌你老母全國包郵唔包香港,港獨份子
靜過鬼
淘寶用credit card 食水好深
本身淘寶食3% 銀行又2% 間舖又1%
用星展黃子華卡迎新回贈10%
計落同香港二手價差唔多(不過我支鏡"應該"係全新)
用 Dof calculator 一計, 20-40mm f2.8-4 真係最實用
已成功做勇士
是正品發貨很快
但唔知點解張保養証比佢拎走左
已成功做勇士
是正品發貨很快

等我都上去睇下先
已成功做勇士
是正品發貨很快

等我都上去睇下先

SF直送香港自取櫃 到付 HKD $37
部K30開始有問題
開機之後影頭一兩張相有時會全黑
已成功做勇士
是正品發貨很快

唔問佢攞返?
已成功做勇士
是正品發貨很快

唔問佢攞返?

佢話保養拎返上佢到
佢再拎落香港代理維修喎
真係諗極都唔明點解要咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞