想問下高雄有咩可以玩五日

62 回覆
0 Like 0 Dislike
去小琉球, 浮潛有海龜睇

推薦邊間浮潛

永春,不過小琉球一定買套票抵,包哂船飛 住 夜行 浮潛 早餐

唔該你先,諗住去小琉球兩日一夜

一定要住琉星嶼,小琉球最美
巴打我22-26 都會係高雄 有無興趣一齊
高雄真係悶到仆街
旗津 駁二 之後去鹽程區食野
西子灣 仲有中山大學睇日落
龍虎塔果到有個公園都可以hea 下
之後大魯閣又可以玩一日半日
有個大型商場頂樓有機動遊戲玩 但唔記得係邊

夢時代?

哇頂你 去邊都好唔好我夢時代 都唔知做乜春

講起夢時代,我無聊到去咗坐摩天輪
同埋要去湯姆熊機鋪玩籃球機,我玩到攰哂先走
高雄真係悶到仆街

夢時代?

夢時代死城黎

去台南算啦巴打

台南仲悶啦

台南食野食到死
我8日台南高雄
一日上阿里山

搭車撚搭死
高雄真係悶到仆街

夢時代?

夢時代死城黎

成年冇去啦,變成死城啦?

2前去已經係死城

上年先去完,夢時代不知幾多人
不過果個位好濕鳩,捷運行過去又遠,等得接駁巴士黎都行左過去

捷運站出左可以坐輕鐵去
落車過條馬路就係
啱啱去完
五日咁睇唔開 高雄兩日夠哂數
旗津依家呢個季節未算多嘢玩 不過去嘅話一定要租單車 行路有排都未行哂
旗津 打狗 駁二 呢三個地方夠玩一日 夜晚就出番市區行夜市啦
有車就去埋旗山美濃
剩低三日去墾丁 或者偷一日出嚟去台南

Between
唔知係咪因為依家淡季
高雄啲所謂"商圈"人都冇個
要不是book咗酒店真係唔會喺高雄玩三日
啱啱去完
五日咁睇唔開 高雄兩日夠哂數
旗津依家呢個季節未算多嘢玩 不過去嘅話一定要租單車 行路有排都未行哂
旗津 打狗 駁二 呢三個地方夠玩一日 夜晚就出番市區行夜市啦
有車就去埋旗山美濃
剩低三日去墾丁 或者偷一日出嚟去台南

Between
唔知係咪因為依家淡季
高雄啲所謂"商圈"人都冇個
要不是book咗酒店真係唔會喺高雄玩三日

我一月去,商圈都係無人,得六合夜市附近比較多野行
巴打我22-26 都會係高雄 有無興趣一齊

你自己一個?
我8日台南高雄
一日上阿里山

搭車撚搭死

搭高鐵上嘉義再轉火車會唔會好d
小琉球浮潛/潛水
我8日台南高雄
一日上阿里山

搭車撚搭死

搭高鐵上嘉義再轉火車會唔會好d

我14日 台中彰化嘉義台南
好多野玩 排唔曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞