「821元朗靜坐」721發生一個月,被起訴白衣人數:0

52 回覆
24 Like 0 Dislike
Push
屬於香港既#metoo行動上線啦
https://lih.kg/1490165

國際關注!國際關注!
821元朗事件一個月靜坐活動:
Dress code: 黑衫,口罩
個人護身(optional)
Lv 1 行山杖,電筒,鐳射槍
Lv 2 安全帽,眼罩,豬嘴(未必用得著)
Lv 3 自己improve, 到時人多,地方窄,太重裝反而容易令人不安

文宣:印多d出來,手持,派比乘客,貼文,貼到元西變連儂站。

垃圾:回收多餘用不着的文宣,保持地方整潔

玩乜:靜坐/默站/叫口號,自發留空間比街坊居民返屋企同搭車走,後join的手足向Yoho方向聚集。

西鐵唔停嘅話點算:朗屏站行過元朗站好快,再唔係天水圍站轉輕鐵。

附近景點:元朗站下面有連儂牆。Yoho商場24小時通道。如有手足賴嘢,隔離就係博愛醫院.....

禁止進入地方:雞地(鳳琴街一帶)唔好去,除非識路,圍村唔好入。

安全事項:唔好落單,同朋友一齊行動。照顧街坊,照顧細路及老人家。唔好主動同人郁手,但有心理準備有人挑戰,元朗係重深藍黑區域。小心鬼,小心黑社會,小心痴線佬。

遇到人搞事:以「自衛」及「制服」為目的處理,唔好亂捉鬼捉錯自己人,因為而家鬼會主動撩人捉鬼,所以手足即使勇武都唔好開口埋口吊老帽嚇親自己人。

完左點走:應該好多手足住屯元天識路,可經Yoho天橋去大馬路專輕鐵。外面的手足,出市區西鐵應該會運作正常,冇嘅話Yoho 天橋對面有巴士走,或者經Yoho去返大馬路有巴士小巴出市區。

有冇下場:唔知,自己決定,Be Water.
不割席。不分化。不篤灰。
612 721 811
pish
收工即到 已準備好奮死保護各位安全
821 靜坐
821!!!
821!
821元朗
麻煩大家平時推post個時嘗試下幫手宣傳各類活動
不要說推
試著說
821元朗西鐵靜坐 823人鏈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞