鍵盤戰士最新新任務,一齊瓦解藍絲!

134 回覆
125 Like 0 Dislike
要瓦解敵人,最好方法就係分化對手,等佢地自己打自己。
由運動一開始,敵人就開始想分化我地,學生同大人,勇武同和理非,我地點解唔以其人之道還治其人之身?要分化對手,比想象容易,大家一齊集思廣益,我係度拋幾舊磚先。

1. 要分化對手,要先將對手分類同標籤,例如撐政府同撐警察、暴力派同溫和派。分類後要不停標籤對手,加埋搞D投票,就可以令對方自己跳入唔同派別度,例如出D POST係「對付暴徒的方式」,呢個可以將暴力派同溫和派分類,亦可以舉行投票「我撐警察但不撐政府、我撐警察但不支持建制派」等等,目的只有一個先將對手分類。

2. 分化就要不停煽風點火,甚至撩起火頭,等兩批人互相指罵。成功將敵人分類後,就可以係兩邊滲透打手不停煽風點火,不停指罵。例如之前何君堯同白衣人握手段片,應該立即扮演藍絲的溫和派同暴力派割蓆,另外之前建制派叫政府應考慮撤回條例,我地就加鹽加醋,分化對手陣營。

3. 分化同時拉攏敵人,利用多D「我係一個藍絲」「我係一個警察」去造文章、錄音講故事,呢套方法無腦的藍絲最buy,加上佢地唔識fact check,更加容易蒙騙對手。連登都經常有「我每次都有發夢」「每次都企最前」既POST,內容係乜都唔重要,重點係好多人比like,但其實佢可以9吹係勇武派,根本冇人知。有職員證既post又係,講幾句幾大把人瘋傳,其實職員證乜都遮晒,要搵素材,或者搵個真係職員去9UP幾句有幾難?
我想講既係我地可以用好簡單既方法去分化對方,記住, 目標係分化對手,例如,我地可以係藍絲既page、forum、group 出post,開頭係「我係一個藍絲亦都係一個教師,我非常反對暴力,看見警察被攻擊我很心痛,點解政府唔出黎回應,仲要三番四次利用警察以暴力回應市民的訴求。」(加張乜乜大學職員證就又可以加強說服力)。開頭亦可以係「過往三次撐警活動,我都有出席,但係我今次真係忍唔住要講,我十分失望,點解我會見到在場有人派錢,點解會旅行團混入黎,我希望大家出席係真心為警察」之類等等。

提外話,之前大家整既長輩圖其實好有用,好易滲透藍絲的群組,大家唔好俾佢停呀!
自推十下
push
重申七一宣言,設立死線,立即實行雙普選

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#解散警隊
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
tui
我成日都同父母講,

做人/講嘢最重要係要有良心

唔同政見冇所謂,

絕對唔可以講d 冇人性嘅說話

佢哋好同意,

仲慢慢覺得身邊嘅豬朋狗友好討厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞