【突發.真武勇.有片】香港人係廣州食飯打大交

60 回覆
46 Like 1 Dislike
全部都大陸佬
其實廣州人唔睇中央台新聞乜制,通常睇cctvb。不過一講敏感嘢就冇畫面
中國人覺得,只有中共帶領下, 中國先可以強大
係呀,成柒日講咁多人,係共產黨先搞得掂
唔好入中國
我要點能樣先可以搣佐p牌?好撚煩
係佢講得唔好姐,又唔做功課
支那佬:你係唔係中國人啊?
即係一隻碗車埋去佢老味度
呢句野真係難聽過粗口
飲大兩杯,講乜都冇用啦
仲有一點

有D 中國人雖然不滿中共, 但又唔想中共倒台
佢地擔心中共倒台之後, 中國就會失控打內戰
因為伊拉克, 利比亞 都是獨裁政權倒台, 然後群龍無首, 打內戰

但我個人就認為, 打內戰, 都好過被獨裁政府統治
被獨裁政府統治, 成世人都要做豬
打內戰, 就有可能打打下打出一線生機.......當然,過程會死好多人

但中國人就情願安穩做一隻豬, 都唔會打出一線生機
你試下飲完兩杯再屌我
佢哋大部分剛剛脫貧致富,唔想打仗好正常,民智未開,冇民主需求
兩邊都係大陸佬
對支那發出黑色旅遊警示
建議香港人非必要情況切勿到支那及在當地談論香港問題
不求敵人變同路,祗求敵人變路人

基本原則如下:
用721事件將警察描寫成黑社會;
市民對警黑勾結感到無比憤怒;
香港人的抗爭集中在反抗警黑勾結(遍地開花),包圍警署係市民憤怒的表達;
警方為包庇黑社會強力鎮壓示威者(各種片),而政府袖手旁觀,漠視民意;
政府一日不處理警黑勾結,這場運動就會以各種方式延續落去,包括阻塞機場和各種不合作運動,罷工罷課。

大陸人對反攻大陸的建議
https://lih.kg/dFwLnS
識好多廣州既,都睇紅報紅台
係人地地頭, 唔可以衝動, 要出手都要有武器防具先得.
不求敵人變同路,祗求敵人變路人

基本原則如下:
用721事件將警察描寫成黑社會;
市民對警黑勾結感到無比憤怒;
香港人的抗爭集中在反抗警黑勾結(遍地開花),包圍警署係市民憤怒的表達;
警方為包庇黑社會強力鎮壓示威者(各種片),而政府袖手旁觀,漠視民意;
政府一日不處理警黑勾結,這場運動就會以各種方式延續落去,包括阻塞機場和各種不合作運動,罷工罷課。

大陸人對反攻大陸的建議
https://lih.kg/dFwLnS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞