任正非:若不讓華為用Android,世界出現「第三種系統」不利美國

229 回覆
248 Like 82 Dislike
M$ 都做唔到既野,你就算撚數啦
其實唔會有咩不利影響
因為我唔會覺得華為唔會分享個系統出黎
其次佢個系統底層仲係Java
連安裝檔都係apk,姐係同android一樣
你華為仲要冇Google啲服務
點吸引到人買
同埋android本身就好易安裝第三方應用程式
你望下三叔,開機已經一堆垃圾
加上華為國貨要裝一堆背景程式控制人民
安全可想而知,鬼佬似加好睇個人私隱
on9仔先買
Feel到佢嗰種驚
唔撚用apk先講
有ADB扮乜撚野
抄到十足十
你會唔會都算睇得起佢
當年symbian 都係強者嚟
打少陣飛機啦
會唔會一年都無收皮
講咁多廢話做咩? 係就快啦
中國人濕鳩心態
咪又係改改 android再出 自煮燃法
中國大陸人會被強迫性買單
Harmony OS 個重點係Cross-Platform
Java個設計理念咪又係Cross-Platform 
咁Harmony OS 個特點係邊
有冇IT大佬解釋下
用 Android 換個 skin 就當新 os?
紅芯瀏覽器
點解Windows會輸 諗唔明
Steve Jobs又OK喎
14億用戶
佢好想但好多版權限制 之後好難整
唔好意思阻阻你

聯署網址:
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 成功例子參考
就係冇人去再寫比Window
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞