做左輕鐵車長半年,你問我答(3)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想知有冇司機試過停站嗰陣"過走"(停唔切頭門過埋月台嗰隻) 如果咁嘅情況會點處理 係咪要通知咗控制中心先可以向後退
google車長諗住prepare下見工啲野
發現個咁既post
好大怨氣

http://forum1.hkgolden.com/view.aspx?type=WK&message=6309625&page=2
google車長諗住prepare下見工啲野
發現個咁既post
好大怨氣

http://forum1.hkgolden.com/view.aspx?type=WK&message=6309625&page=2

我正氣積極啫
今日晏就龍門站有個15歲囡囡唔撚睇路比輕鐵撞
雖然意外唔係人人都想, 但唔該睇清楚路面先好過馬路啦
撞親人個位師兄會點算
BTW, 又要搵人企一星期過路處喇

冇事嘅,放心啦
想知有冇司機試過停站嗰陣"過走"(停唔切頭門過埋月台嗰隻) 如果咁嘅情況會點處理 係咪要通知咗控制中心先可以向後退

唔好向後行,
通知左控制中心攞左授權之後
鎖頭門然後用另外一種方式畀乘客上落
點睇偷入路軌班人

唔理佢地,唔好搞到我就得
係咪想開tg group

我反而之前睇新聞見過啊,話架610喺大棠路未入晒全車就開門,輕鐵就係兩卡嘅,以為自己揸緊一卡

我反而之前睇新聞見過啊,話架610喺大棠路未入晒全車就開門,輕鐵就係兩卡嘅,佢以為自己揸緊一卡

我反而之前睇新聞見過啊,話架610喺大棠路未入晒全車就開門,輕鐵就係兩卡嘅,佢以為自己揸緊一卡

呢個係咸豐年前嘅舊聞
想問樓主 輕鐵有無執更集團??
今日706搞咩
一到輕鐵站睇 個pids冇車嘅
Mj3、Mn21、Jn B 話拆果啲 fixed signal 係乜野嚟

呢個係咸豐年前嘅舊聞

有幾咸豐

有,好多老細

有,好多老細

有,大把老細
Mj3、Mn21、Jn B 話拆果啲 fixed signal 係乜野嚟

嗰啲係Repeater,根本一啲意義都冇,所以先叫拆。

你漏左個位,S
今日706搞咩

遲過9分鐘嘅話PIDS係無顯示嘅

同依家喺連登一樣暱名討論有咩分別

同依家喺連登一樣暱名討論有咩分別

咁我唔開4啦嘛

嗰啲係Repeater,根本一啲意義都冇,所以先叫拆。

你漏左個位,S

謝巴打
今日706搞咩

今朝喺天瑞壞咗車,要 coup 車車

number 1 定 number 2 track 點分要問得巴同其他巴
黎間西公司,早走早著啦。

只可以話上面高登個車佬 post 講嘅野全部屬實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞