付國豪住國安部集體宿舍?官方宣傳突降溫

234 回覆
816 Like 4 Dislike
push
push
push
Push
push
真係好柒
push
[相似的歷史] 今日台灣,明日香港。台灣由獨裁到民主40年
https://lih.kg/1472821

節錄:

台灣歷史:
荒島>日本現代化殖民>民間好感>劣化民國接管>本地人成二等居民>民主化
香港歷史:
荒島>英國現代化殖民>民間好感>劣化中共接管>本地人成二等居民>???

228事件 = 雨傘革命
雷震事件 = 梁天琦&民族黨
中壢事件 = 2019區選/2020立法會
美麗島事件 = 反送中 光復香港

台灣解嚴 = 真雙普選

「今日台灣,明日香港」
push
中國國安喺美國叫情報局,英國係叫軍情六處。

中國人民共和國已派軍方組織國安局調查員滲到香港,仲要俾普通示威者活捉!

有時大陸仔做野真係柒到唔敢睇,仲話打美國!
劉明跟進
612 721 811
#傳媒有嘢講_0819_122

#其實我係想回應 01 Secrets #1363

點解係度post因爲我覺得呢度比較多人睇,就付國豪事件好多人都遺漏左一樣野,付國豪行李被搜出標明 「世華萬向資訊 (北京)有限公司」的台港新聞部編輯,正正就是 大地傳媒旗下在北京的子公司,

而大地傳媒就係柒到加零一既空殻母公司,大地傳媒注冊地址就係荃灣沙咀道6號. 嘉達環球中心12樓,大地傳媒邊個擁有?咪于生囉。毒果偵查可以查查,而我可以答你大地傳媒面向內地的合約一律是以世華萬向名義以甲方簽署。講到呢度我吾係係想煮香港零柒米,而係我想指出付國豪既然有環球時報記者另一身份,甚至作為國安局成員,就完全不難想像香港零柒作為新型國家宣傳(隱形香港e肚仔搵食姐01影像01娛樂01新聞01心意......)及滲透機構的另一重身份。

就算好多黃絲前線手足,而你依家重相信你身邊無一個國安特工?你相信你維持運作既新聞機構只係限於一位共產黨深藍老闆或者一堆藍絲管控?香港零柒11樓或者10樓或者P&T果層或者十二樓已經成為國安特工潛伏地點之一,爆出付國豪原來幫緊香港零柒打工呢壇野,你重覺得你公司真係一d都唔受國家機械管理?堅持share&享受01 ge讀者,你真係覺得無問題?

From: 默默工作的四眼
特工 藍衫打人機場記者
大陸人個樣點解都係咁鳩衰?
國安比公安更仆街
push
push
push
唔洗
有外媒報左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞