眼前既香港有幾恐怖?

1166 回覆
7242 Like 32 Dislike
818 維園
推到更多人睇到

毋忘612 721 811

道火要維持

誓不低頭
永不屈服
818見
818維園見
多你一個好多,少你一個好少
香港人加油💪🏽
push
同大陸無分別
感激樓主整理

推到更多人睇到

毋忘612 721 811

誓不低頭
我們別再犯五年前的錯

香港人團結加油
我哋無退路,退一步唔係海闊天空,唔係袋住先
而係新疆集中營,全香港監控燈柱

我哋會羸,一定要羸
五大訴求,缺一不可

爭你一個爭好遠
多你一個幫到好多

我哋會有一日係煲底下面,夏愨道,警總,立法會門口,大家除低口罩,頭盔,真真正正係度野餐

天佑香港,香港人要羸返香港
今次唔可以再輸,否則真係 End Game
8.18一定出,仲有對唔住所有義士。
無錯 如果追求公義都叫玉石俱焚既話
咁呢個香港不如永遠消失吧

香港並唔係示威整死
因為實際上已經死了
希望大家唔好恐懼。

記唔記得幾年前
十年拎獎 大家都諗唔到
爾東陞更加引用咗羅斯福總統既說話

我地最需要既 係恐懼本身
希望大家唔好恐懼。

記唔記得幾年前
十年拎獎 大家都諗唔到
爾東陞更加引用咗羅斯福總統既說話

我地最需要恐懼既 係恐懼本身

Check this and recall the cooperation btw HK and Xinjiang Police (https://www.scmp.com/news/hong-kong/law-and-crime/article/2176737/hong-kongs-anti-terrorism-task-force-goes-xinjiang )

https://www.youtube.com/watch?v=6N6axzmrSIo

Highlight:

新疆式維穩如何應用於香港:
警鐘長鳴不放鬆(長期篤灰和監控)
堅決打好組合拳(多種武力、臥底)
改善民生聚民心(打經濟牌、派糖)
快速處置出重拳(主動出擊、快速起訴)

主動出擊的幾大表現:
1. 拘捕而非驅散
2. 拘捕女性,並系鏡頭面前粗暴對待,而達到恐嚇同震懾效果
3. 擺臥底收料,甚至煽動衝擊
4. 製造恐慌,如在室內放催淚彈

預測:不和不戰,長期鬥爭。
不和:絕對無可能成立獨立調查,因為黑警已經撕破臉,突破底線,無惡不作。
不戰:不會出解放軍,因為代價太大,攬炒。
長期鬥爭:政府犯錯太多,無法逆轉民心。

中共之後的措施:
1. 大清洗:教育界、公務員、紀律部隊。
2. 加速改造經濟結構:經濟屆已經開始吹大雞表態。
3. 改造金融中心管理層:近日匯豐兩高管辭職。
4. 數碼監控:智能燈柱、新身份證。
唔可以俾呢啲嘢習慣,818出嚟呀
無話恐唔恐怖
恐怖在於大難臨頭仲响度玩割蓆嘅港豬
今次真係冇得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞