我們別再犯五年前的錯,好嗎?

5001 回覆
8267 Like 58 Dislike
——————823 死線——————
https://lih.kg/1492518
五大訴求
堅持✊🏻
高質post

要定時重温
push
Push
Push

推爆
黑警死全家
麻木 失憶係大忌!
同意 推!
唔好意思,借一借位

[係咪咁撚鍾意俾人監控?]824!觀塘要人 824!觀塘需要你
https://lih.kg/1493818
大大力推
其實有好多野可以做。
比個希望大家。
呢一刻用多啲正面思維同正面鼓勵去說話。

我開始講:
總有人係認為自己犧牲係值得:勇武。
總有人係驚唔敢向前: 和理非。
總有人自以為聰明,但唔願去最前,寧願做後援: 冷氣軍師。🤓我

只需要從心理角度去出發,滿足不同層面嘅人,多用鼓勵說話,去鼓勵人去做佢嘅崗位。

勇武天性就係快狠準,要衝。
和理非做支援,軍師出計。
本應合作係完美。

但和理非見到勇武傷亡,就嚇破膽 就龜縮,呢個時候,軍師係要出動大量文宣鼓勵 ,勇武繼續衝,和理非要勇敢守後援,一縮勇武就無方向 ,呢個正正就係我地經常敗走嘅原因,但一有大鑊野出現,和理非情緒爆發,支援個位就稱職,勇武就變得更勇猛。

軍師要在呢方面做更多文宣,刺激和理非 緊守崗位,唔可以再 怯懦,整幅靚嘅畫,感動人心嘅短片。而家大家做緊,其實你地都可以埋位,做自己所長。

位置一定要清晰,唔可以游走三方,四面都不是人。

真心話,當無哂勇武,就到和理非上前線,呢個關口通常都短暫,雨傘運動失敗,就係好例子,所以呢次一定要 催眠自己,每次機會,都係最後一場仗,無退路, 要破釜沉舟。無得再軟弱,否則,結果係,比人打到殘癈,再比敵方掟入香港集中營。

女人初期慘過做慰安婦。
大咗肚會有人比野你食,幫你流產。
細路就隔離去寄宿學校,24小時困禁,當父母見仔女果陣,已經係黨一位英勇戰士。
男人,醫返都哂藥費,或被自殺。
有睇新疆教育營就知。

所以係無可能返轉頭。
無可能回到五月天嘅香港。
前面只有兩條路,是生,是死。

人係有選擇。

戰死並不可怕,遺憾先係令人跌入深淵嘅地獄!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞