除8964外 最近發現左一個擊退5毛嘅方法

328 回覆
1736 Like 8 Dislike
不過最近嘅京88事件好能反映中國式知道權言論自由
希望同胞可以透過京88感受到香港人的恐懼
已 save
真係好撚團結地指鹿為馬
但全部同佢地啲樓一樣 一吹就散
LM
香港有陳同佳
大陸有a88
推!!!
其實5毛都係愛國
愛國= 愛人民

某程度上同我地都係一樣
只不過資訊封閉左
佢哋睇唔到香港發生嘅事實
其實我幾佩服肯接納其他聲音嘅中國人,因為要接納我地嘅聲音,首先就要否定自己由細建立嘅價值觀 (愛國愛黨),肯去聽都好過班5毛,一味屌人,講嘅嘢完全無價值

我愛香港人 也愛內地同胞
絕不割蓆,唯要改進

813 之事其實情有可原,因為比人射爆隻眼真係好嬲,我地大家絕對唔會割蓆,但我地亦都要持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩提議大家投票決定,呢個亦係民主真諦,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

「是你教導我們和平示威是沒有用的」

古今中外所有社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦好常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢一日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅時候咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股推動力,但亦要避免比仇恨支配行動,古今歷史上每一場運動係需要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,除咗不割蓆不分化,自省改進,檢討得失,去改善下一步行動亦係成功之道。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,比人射爆隻眼真係好嬲所以我地亦冇資格去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要反省,反省完就要檢討,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去檢討,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。

「後生仔應該係盡情去玩,點解佢地仲要出汗血之苦企出嚟呢?係為咗香港嘅未來」

完美係一種永遠唔會達到但可以追求嘅哲學,所以我地只有不斷改善自己,互相指正,幫大家補鑊,一齊進步,一齊向成功之日進發,煲底之日我地仲要一齊慶祝

#818民陣遊行見
#五大訴求缺一不可
#不割蓆
#不分化
#恆改進

後話:

其實下次大家可以再聰明少少,一發現疑似公安人員,唔洗同佢打住嘅,幫佢着件寫住「平反六四」四隻大字嘅靚衫先 然後個個人同佢笑笑口拍曬膊頭握埋手影幅大合照 然後任由其他記者send 上國際新聞,以及同「國內同胞」開心share 哦~原來環球時報記者係支持平反六四嘅 影完相就放走佢啦,話曬佢支持平反六四喎 自己人嘛,客客氣氣送佢離開,佢走緊嘅時候我地仲要大聲叫「同志們辛苦了!」,受到如此高規格禮遇,對方想必喜極而泣
612 721 811
其實5毛都有思想
只可惜內地政府就係怕佢地太聰明
佢地又習慣左咁生活
真係好難怪佢哋

佢地都想講睇到事實嘅全部
想講自己心入面嗰句
YAHOO新聞D五毛多撚到,不過相信好多都係職業五毛,次次睇到D留言都把幾火
又或者幫內地同胞發聲
幫佢哋爭取上網自由
不再消息封鎖

要學下野
吓好有所謂喎
係咁 會同時幾個ac夾攻

但唔緊要

俾啲耐性 正常人都係受軟唔受硬

再唔得就轉場

反正攻擊5毛唔係我哋嘅原意

你究竟同個大陸人講咗啲咩
Btw係咪見你絲打所以無咁惡?
高招,要招攬佢地
copy and paste嫁炸,你估真係會經腦既咩

下下經腦,點賺錢呀....
你估3毛5毛係假嫁
佢地真係要搵食嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞