[資訊性文宣] 我用咗幾晚時間整左本野

386 回覆
438 Like 2 Dislike
分析大家可以點應對818反對通知書
https://lih.kg/1475432
入黎傾下 好多巴絲對818有諗法!

—————————————————
總括post入邊大家意見:
818不衝 不圍 不挑釁 不設防 能放能收 坐爆維園

有手足提出:

1.唔佔馬路 齋坐行人路(坐行人路唔係非法集會?有冇法律手足講下)

2.記得戴定口罩 同頭盔或帽,保護自己

3.如果有人行跡可疑 就示威者手鏈圍大圈 圈入面就記者同幾位勇d嘅巴打 如果冇野大家唔會驚 如果有野就制服佢 搵證據 俾記者

4. 維園冇位就坐係沿途商埸 一齊睇live 順便幫人哋罷市

5. 避開坐爆之前同黑社會發生衝突嘅位置,避免引起衝突,恐慌

6. 無論所有交通工具都金鐘落,行去維園,行唔到就坐

7. 64當年有軍火隨街放,大家記住唔好拎同點!唔好俾藉囗中共鎮壓

8. -出得嚟就要同自己打定最壞打算,無論咩人都係
-要克服你嘅恐慌 有突發事出現,
同隔離嗰個一齊分擔
-唔好因爲緊張亂講野,唔好因爲緊張亂信人
9.夠鐘就散場 下次再遍地開花
——————————————————

試下說 勇武手法/和理非手法
任何手足都可以唔同場合,用唔同手法做事架
push
push
整得好好,可以簡介埋每日嘅遊行地數?
推上 tg投稿啦
依到係回音谷
好快洗走左
已經po過了
我覺得咁樣已經好好

btw 有冇諗過連中間關事o既都加埋落去
e.g.
1. 621有狗扮示威者沖狗總
2. 626領事館遊行(+第二次圍狗總)
3. 628中環海皮送支那
4. 628,629 G20 各地報章
5. 629 第二個
6. 630 第三個
7. 76 光復屯公
8. 77 遊行至高鐵
9. 713 光復上水
10. 714 光復沙田
等等
你自己諗下要唔要加(真係太多)
英文翻譯召喚
有冇可能印成一本本派? 可以出錢
Push
巴打好有心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞