有d關於吸過期tg後嘅問題 手足們請入

232 回覆
72 Like 0 Dislike
啱啊 推
但都應該關tg事 冇理由咁多人有相同情況
up
各位保重啊
818 818 818
幫推
我七月冇嚟 流啲啡啡黑黑嘅野 然後8月頭睇過中醫食兩日藥開始流返啲好少量鮮紅色嘅血 醫生話係血氣運行唔好 個人覺得係呢幾個月嘅事搞到精神過份緊張
養好傷先再出 唔好咁chur自己住先
係啊
818維園見
推!
量少咗,之前黎5 6日
但而家第3日已經唔洗用m巾 第4日直情無
我要成日去廁所加全身痛,不過全身痛應該唔關tg事
612我玩online game有裝,仲要係6200
經量多唔多?有冇血塊?有冇白帶?有冇異味?有無經痛?時間準唔准?
我遲左兩星期...我一直都算準
有諗過係壓力問題
朋友research過 未見到有research講影響月經 不過記得記錄身體變化 始終過期野 濃度好有問題

有研究有睇tear gas medical方面嘅影響。宜家警察用緊嘅tear gas係CS gas嚟。如果吸入夠高濃度嘅CS係會有機會引致反應性氣道功能障礙綜合症(RADS)同咳血。如果有哮喘,肺部疾病嘅人,影響會更大。

而且有土耳其研究觀察到施放過催淚彈後嘅附近居民一個月後係有呼吸系統嘅影響,例如咳嗽,痰增加,血痰,小氣道阻塞。証明長時間持續exposed tg係有可能有persistent 環境health harzard。 另外,進食咗有CS殘餘物嘅食物係有機會引致噁心,嘔吐,腹瀉,吐血。仲有因為TRPA1係人體對CS嘅刺激receptor,而依個receptor係香煙同樣會activate嘅receptor。

所以吸入tg對住身體,尤其係肺部功能嘅影響會有可能同長期吸入煙草嘅影響相若。至於CS會唔會係致基因突變性亦都成疑。依啲仲未計tg可能分解成嘅產物嘅影響,例如山埃。Repeated use of tear gas during a protest with a long duration may harm respiratory health of the residents and should be banned like tobacco smoke.
有老鼠model實驗腎上腺同甲狀腺都會有變
小弟係中醫,可義務給各位義士診斷、針灸、開藥,收錢我正契弟!
月經問題,可以有好多原因,建議立即治療。
快啲睇醫生!!!
直頭冇
我都一個月係黎m啦 吸tg嘅次數仲要唔係一 兩次 仲以為係因為壓力大
tc啊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞