大陸人瘋湧ig 大家覺唔覺得係一個輸出革命既好機會

386 回覆
1297 Like 7 Dislike
雖然班憤青一黎淨係識屌人 但我見有唔少都會肯同人講同人傾 呢個係一個非常好直接對話既機會 大陸成日封鎖消息係時候教育下佢地
唔係冇正常人
不過唔正常既人就更多
睇蘋果個IG
頭個幾個最多人LIKE都係五毛黎,真係痴線
有訴求就要集會 好似支持警察咁 要集會支持 唔係邊有力
無所謂 講乜都得
但要表達善意 唔好為鬧而鬧
傳得一個得一個 星星之火 可以燎原

但要分清楚邊啲係5毛,邊d係普通人
5毛無謂花時間
憲法比佢地睇
岩岩同個大陸人傾到令佢認同愛國不愛黨
絕對係好機會
不如試下由維權入手,講下獨裁政府有咩唔好
sell下民主中國比佢地聽先
民主中國對於一個平民黎講,一定好過中共中國
我覺得如果要輸出革命 首先要做既係要改善我地對佢地既態度
唔理本身係邊個態度差先好 要說服佢地就要先釋出善意
如果唔係佢地根本唔會聽得入耳
如果一句屌人 一句逼佢地跟我地嗰套
我真係唔覺得佢地會聽我地講
有無得教學唔識同蠻人講嘢
新個一代對64無感,64概念可能效果唔大。
818天安門
等佢地有呢個思想先最起碼可以
人一得閒就會諗返自己講唔贏既野想駁贏
下一歩應該反攻大陸

應該將香港文宣推入去大陸,無錯,對家係有牆,但當外國人我地都connect到,應該connect埋大陸嘅自由派,以我所知,大陸嘅自由派人數其實唔少,只不過唔想惹麻煩而唔敢出聲,如果香港嘅文宣入到去,佢地再share咁就可以

反攻大陸有3個好處:
1. overload個黨國維穩機器
2. 突破信息藩籬,資訊傳播係乘數效應,維持到幾個%嘅人睇到,好快就會傳開去
3. 增加談判籌碼

有得諗就推
有禮貌
就算佢地幾冇禮貌都好 等佢地自己出醜

我開左咁嘅po
5分鐘成30個留言...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞