捉鬼法則第一條!咪橪去捉鬼!

28 回覆
18 Like 0 Dislike
成日話捉鬼捉鬼 真係想問一問你地 捉嚟做乜?
每次行動咁多人,基本上一定有鬼架啦 捉得幾多?
好啦,當你捉到啦 你會做d咩?打9佢?佢地只係condom 我見到係會好想打佢 但抽下水咪算 就算殺咗佢地都唔會好幫助到以後行動
同埋!我地冇大台老實講佢地收到咩風姐分分鐘佢地都亂過閪鬼最危險一樣野係 點哂相 拎到你資料 同埋有事就捉你 所以大家千其唔好盡信人就夠

所以!千其咪捉鬼 避免唔到既野就好簡單 唔洗避免 提高警覺!

咁如果好彩捉到啦?又應該點做呢?以下開放比大家討論

利申:做咩都唔會割 我理解大家情緒 但記住唔好比情緒控制
同埋打唔係唔得 但還手咁打 見人就打 同打醫護記者 好大分別
捉到鬼啦 綁住佢搵到證據就夠 唔洗下下成班人圍住嚟打 除咗發洩我真係唔知有咩用所以我唔會去打 但我會勸你地諗清楚
你地又唔好下下一野就爆 「我地死咗人啦 點冷靜 仲要仁慈做乜」 喂,其實我認同唔需要仁慈架!但你前面個句就表示你只想發洩 一場理性示威唔應該比情緒控制
手 我一定還 比人打 我一定幫 狗 我唔會忍
同埋大家勇武都要接受一個事實 香港就係多左膠大愛橪 所以佢地唔明白點解有時候唔需要留手
不分化不割席係要去理解各自諗法 唔係係咁屌
同埋講得做鬼 點解會比你捉到?你係捉鬼大師咩?
我唔係咩中計橪 屌哂你地中計,不過捉到啦 咪比人影下佢大頭 文宣下有鬼咪算
同埋 塞機場真係做得好好,琴晚單野我都唔認為有人錯,不過大家每次係需要反思
情緒真係我地好大既敵人
保持仇恨同憤怒但唔好比仇恨騎劫自己
捉鬼用保鮮紙
打鬼用朱古力
啱!不過切記,唔好覺得勇武既就係鬼 影佢相可以保持清醒留意佢動態 但唔好發怖假消息唔好令勇武既人驚咗做野
捉到應該咁做
手足以後捉到鬼,一律咁樣招呼佢哋[sosad]
https://lih.kg/dEpOES
幫推
返緊工
記住所有手足共識:
1. 不傷害記者,不阻礙記者工作
2. 不傷害急救人員,不阻礙急救人員工作
3. 不任意攻擊一般平民及其財產
4. 不使用酷刑

如果有人太激動破壞共識,拉開佢一邊先
死都唔聽,有機會係狗扮示威者帶風向
獨立思考,唔好中伏
捉鬼不如 推d鬼出去做d on9, 搭膊頭影大頭
屌我諗到,不如搵到鬼大大隻字寫係佢個頭到
我係鬼算撚數啦
真,食住呢個點 同時唔好令勇武驚所以大家唔好捉鬼啦 只要唔捉鬼 我相信我地會更強勢
我都覺唔洗捉,見到佢地做錯野先屌7佢,睇清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞