唔好以為再黎一次真真正正「和平遊行」係無用!

8 回覆
0 Like 0 Dislike
見好多和理非和勇武係度拗!想講講,唔好以為再黎一次真真正正「和平遊行」係無用!

依家政府、藍絲、所謂的中間派的香港人 (以下稱為對家),不斷都只有話黃絲的,只有破壞,點解唔可以和平去表達訴求。

6.12 後每一次,每一次,真係每一次,和平遊行後都要出來衝擊,把整個焦點都去左衝擊,俾對家有話柄,話又是出來攪破壞。

既然,對家不斷說點解唔可以和平,話我地只有破壞。好!就黎一次真真正正只有和平的遊行,剁佢地棚牙。就俾全世界知道,我地香港人仍然理性的,會和平進行示威/遊行既活動,以表達對政府既不滿。再一次和平遊行,過百萬人上街,林鄭你仲有咩野講?對家仲有咩野講?佢地必然啞口無言!

「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你好回應我地訴求啦。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班藍絲仲有咩野講呀。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班所謂中間派的,睇下政府有咩好回應。」

仲有,不此忘記!遊行,是有好多好多,平時不方便出來的人士都可以出來。
小朋友啦!傷殘人士啦!行動不便的老人家啦!好多好多。佢地都好想企出來表達不滿。
和平遊行,係俾佢地出埋黎既最好方法。

勇武的青年們,不是叫你地停手,記住!不是叫你地停手。只是叫你地 818 忍忍手。
818 就好似機場第一日既運動咁!大家一齊去做和理非。可以嗎?

無衝擊!無破壞!我地要對家口實,啞口無言,無話可說!
再一次真真正正和平遊行後,政府仍無合理既回應,再暴力抗爭,藍絲和中間派的,仲有咩說話可以講?
[緊急分析]法!不!責!眾!
https://lih.kg/1456781
200萬+1果次呢?
812機場呢?
無衝擊,換黎所謂記招

根本係有狗先會亂
經過812同813我有啲嘢想講
https://lih.kg/1468682
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞