[贏緊] Donald Trump 岩岩retweet : 中國武警在香港機場行動引起風波

143 回覆
628 Like 7 Dislike
Sir this way

證明大家無做錯
捉公安既暴力 okey
但復仇既暴力 係機場就唔好喇
818要拉返一百萬人出黎
Sir this way

侵嘅影響力好大
係咁嘅話佢上2個tweet就唔打hk啦
係咪我閱讀理解有問題
人地係話老解已經喺邊境,叫我哋小心
同意
絕不割蓆,唯要改進

813 之事其實情有可原,因為比人射爆隻眼真係好嬲,我地大家絕對唔會割蓆,但我地亦都要持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩提議大家投票決定,呢個亦係民主真諦,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所有社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦好常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢一日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅時候咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股推動力,但亦要避免比仇恨支配行動,古今歷史上每一場運動係需要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,除咗不割蓆不分化,自省改進,檢討得失,去改善下一步行動亦係成功之道。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,比人射爆隻眼真係好嬲所以我地亦冇資格去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要反省,反省完就要檢討,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去檢討,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。

完美係一種永遠唔會達到但可以追求嘅哲學,所以我地只有不斷改善自己,互相指正,幫大家補鑊,一齊進步,一齊向成功之日進發,煲底之日我地仲要一齊慶祝
是但啦 侵係twitter講咩其實係冇意思
你睇到好多野
但你又睇唔睇到國際間係度鋪排緊制裁中國嘅準備

一個國家要干預另一國家嘅城市係需要好多因素

而家香港由g20開始
已經累積左好多原因比佢地
一國兩制被葉虎+公安扮警犬破壞-政治
機場停止運作-經濟

最大嘅人道問題-警隊濫捕又濫暴 示威者被爆眼 多次打記者及急救

加拿大話要30萬人聯署制裁
泰國驚到撤僑
美國 民主法案
英國 出現bno平權
德國保住黃台仰
台灣準備接收難民

最重點係大家已無退路
定係你想做新疆人
篤爆中共先係贏
push
估唔到 trump 對共黨干預同美國國旗咁敏感
雖然毛姨姨係同路人,不過今次明顯罵錯人了
佢無得拆,話黎參與示威仲大鑊
25仔身份敗露預咗俾人打,咁樣打人道德上唔算錯
push
trump: i am watching u
[緊急分析]法!不!責!眾!
https://lih.kg/1456781
死支那狗
不割蓆,鬧交錫春袋!
標題撚?
邊度有講中國武警?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞