[FACK CHECKED,不是同名] 機場的徐錦煬是深圳福田公安

1515 回覆
2370 Like 5 Dislike
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
我只係想理性分析事件,阻人上機的行為係做得唔好,請問遊客有幾多人,香港人被克警使用過分武力,大多數遊客有冇出來指責,佢地的領士官,有冇出來指責克警和香港政府,遊客唔係長期留在香港,遲D走對佢地只會做成不便,但係阻遊客上機,會對政府和北京,航空公司造成壓力,北京要10月1日前清場,之後大清算,你看國泰就知道,所有參加過這場運動的人會有各式各樣的追究,過往的運動,日晒雨林,受傷的受傷,拉的拉,比克警圍打的多的是,但在機場有遊客,有機場保護市民,易守難攻 ,在機場大家只要捉鬼,拍攝佢地的所作所為,吳好分化,可長期抗爭,對抗一個不公義的政府,5年10年都可以,雨傘失敗在於長期留守,在機場無必要留守,只要機場講暫停,便可以回家,真正做到,不被捕,不受傷
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
機場三不
不衝突 不打人 不入禁區
不割席 重新出發
遇鬼時

1)先捉,

2)圍大圈,分隔 同比多d 記者同人映隻鬼,

個個企到密,根本映唔到。

如鬼或自己人有受傷,都要拍片搵在場醫護幫忙

自己傷固之然要醫護, 亦要係記者前問鬼有冇受傷或身體不適,搵在場醫護幫忙做初步檢查,盡番人道立場同道德高地。

3)搵記者影記錄,重點指出隻鬼做左乜野犯罪行為如打人,煽動,藏有危險品之類,所以採訪101拘捕令。

有物證就映埋物證。同令佢身分曝光,唔好祈望隻鬼會自爆,如果你諗住全世界鏡頭前嚴刑迫供,咁根本係另類送人頭,更何況打死隻鬼,相信佢都唔會講。

闡明你嘅行為係合法性同正當性,同有需要

4)同時搵議員,叫議員處理/議員報警處理。
相信10多其9都上白車,popo都放人。

重點係,你留住隻鬼冇乜用,只會令現場仲難控制仲亂,好似今日咁,好易比其他鬼去分化,阻醫護阻記者,

如只做1-4,我知大家可能會好嬲,想發洩,但係隻鬼重點係要佢曝光比世界,囉資料,囉更多頻譜,依個先更有利。

你唔好忘記一舉一動既然係鏡頭前,就要有鏡頭禮儀

沒有最好的方法,要有改善的辦法
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
不割席 重新出發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞