公屋門口裝CAM邊種最有用又經濟

28 回覆
0 Like 0 Dislike
其實會唔會唔比安裝?
我一直都冇心要裝,但對面個師奶前日無端白事裝咗個係佢個門鐘度,對正我個大門,我一出一入都會比佢錄哂。我點知佢係咪想知我生活的PATTERN去爆我屋企格。所以我都要裝返一個甚至多個去應付
直接報私隱專員工署 佢冇事你先裝
唔該哂,我而家問緊社區主任要點搞,真係好麻煩
好似唔得ga wor
點會唔裝得

識fd 子隔離屋係痴線佬 佢隔離家家戶戶都裝哂cam
我以為公屋唔得
將你cam入面d野送返大陸
小米?
呢的係我個人生活,出出入入都會比人記錄,仲要上埋小米云端,中國監察人面巳來到我門口
係, 乞米
嬲到我呀
房署唔同我搞掂佢, 一定玩到上傳媒
閘入面佢無權力要你拆
閘外面佢有權要求你拆
落屋邨辦事處投訴啦
早幾年被騷擾 實經諗過
但裝嗰陣實俾隔離鄰舍知... 又怕犯私癮例 所以放棄咗
不如試下led爆光
用激光槍射爆佢個cam

如果想裝cam可以去淘寶是但買隻network cam駁router,用電腦配linux加zoneminder,detect到有異動先錄會慳好多硬碟空間。cam、lan線加埋PoE 供電都係兩舊水搞掂。

如果驚刁大同你一齊睇cam可以在router設定限制cam個ip存取internet。
投訴咗,佢地話閘內叫唔到佢除低
點樣用LED爆光?
佢而家果只cam 就係有人經過先錄影,跟住會push 到佢手機又會自動back up 上小米云端
How to Fool IR Security Cameras
https://www.youtube.com/watch?v=fywvB4Unjv4

利報:未試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞