[緊急][更新] 我係爆眼女first aids個妹,想再同大家講啲野

720 回覆
3425 Like 30 Dislike
唔好意思,我係一個由612開始做既急救員吳,有少少野想同你講。
對於你家姐既遭遇我實在係憤慨萬分,亦都覺得我地呢場運動已經去到輸唔起嘅呢一個地步。冇錯,唔單止我,極多港人都嬲到震嬲到放下工作812塞撚爆左機場,然而去到813今日由於工作又好,家人又好等等因素,始終都係做唔番812既場面。
但同一時間,我本人覺得呢個時刻反而818會係最關鍵:818會係香港人用人數曬冷既最好最好機會,亦都係俾最大壓力林奠既好時機。而今次既遊行主題(之一)係乜?係警暴,警亂。因此,好可惜好遺憾地,可能你家姐會係最有資格去呼籲,懇請市民重拾本心上街遊行既一個人。
所以,想問下你會唔會有可能可以用任意方式(例如幫佢拍片)一黎幫佢報平安,二黎俾佢親身講究竟佢係乜感受甚至指出真相係咪鋼珠射爆眼咁可笑,最後可以令更多人喺麵包同良知之間,選擇良知
最後,希望一切最優先遵從佢既選擇同想法因為我實在實在對佢現在情況唔太清楚,但作為同路人,我真心地極尊敬佢為香港既犧牲。只係我,佢,六條人命,數以萬計既港人,可能真係輸唔起。
美聯社記者有意找你姐姐做訪問
Her telegram: @yanan_w
面對面同佢交流 所以冇identity proof
如你搵佢 佢應該唔介意show返嘢做證明
好人一生平安
push
想知你家姐而家點 ?
有冇最新消失
消息
push
首先我要聲明對嗰個女仔嘅遭遇我係絕對憤怒嘅, 但系點可以證實到佢係個女仔嘅妹呢? 佢呼籲人哋full gear 去機場, 如果又有黑警國安公安之類嘅臥底喺機場煽動咁樣會發生咩事呢?
Push
無人記得?
點解好似忘記左女義士咁
你地宜家係咪完全?
你家姐仲係留院觀察?有無隻狗拘留?

好想知道你家姐情況
可以出黎辟謠嗎?
我知呢一刻仲咁樣係好唔人道
但真係太多假信息
繼續推下
一日唔出黎一日推到你仆街
push
有咩方法可以幫到佢
捐錢去612基金
抑或有其他?
到底宜家女義士係邊,係唔係俾人滅左口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞