[突發]醫護界宣布無限期罷工

1606 回覆
11195 Like 46 Dislike
推阿
pish
支持 推
Push
呢個正 知佢做黑警就由鳩佢等 排撚到最後
佢催就寸鳩佢 唔等得咪撚等囉
721 811
你每日返工努力賺錢,扣除供樓/租樓嘅錢,扣除每年要交嘅稅,你每個月仲有幾多錢剩? 點解你要咁大壓力地生活? 因為呢個政府需要你做佢嘅奴隸。

因為香港經濟太單一,無可能唔行高地價政策去維持收入。 「住」係佔香港人支出嘅最大部份,只要樓價高,就可以令香港人乖乖哋做奴隸,每個月將你賺到嘅大部份錢用黎供樓/租屋。 只要咁做,政府就可以維持賣地收入同物業稅收。

而政府得到嘅收入又唔係用黎改善香港人嘅生活,因為喺政府眼中,香港人係用完即棄,唔需要為你提供退休同醫療保障。 到你無能力幫政府賺錢嘅時候,就叫你去大灣區住。 政府點利用佢嘅收入? 就係用各種方式送俾大陸,而香港人實際就係做緊大陸嘅奴隸。

點解十幾歲嘅小朋友就要出黎抗爭,因為佢哋睇唔到有將來啊!究竟到而家都仲未出過聲嘅大人,係盲撚咗、係弱智定係冷血? 有啲口就講支持,實際就乜柒都無做過。 佢哋唔做前線勇武,唔出黎遊行集會罷工做和理非,就咁留喺屋企叫口號呀? 屌你,醒未呀?

每個香港市民都係一塊推動社會運作嘅齒輪。既然呢個政府唔肯聽民意,無辦法俾到香港人想要嘅生活,就一齊將呢個社會停頓啦! 點解仲要做奴隸?!

我希望唔單止係醫護罷工,而係全民罷工!

If we burn, you burn with us.

#光復香港
#時代革命
支持
請問點知道詳情?
朋友做HA完全收唔到風
721 811
其實最有用係航空業全部罷員 又影響基層最少 對經濟又最大影響
有目擊者在網上憶述,少女的3M護目鏡的右邊「攝住咗一束布袋彈……護目鏡被打碎,碎片應是直接插穿了眼球……其實女仔擰身過嚟嗰刻,已經看到眼球變咗個血洞……」該目擊者指出,布袋彈射程不能少於5米,而且只可射四肢,不可射眼;又引述聯合國報告指,很多地方都因布袋彈射盲很多人而禁用,但香港「黑警就瞄住呢個女仔嘅頭嚟射。不知黑警是否從側門開槍,如果係,嗰度距離巴士站,一定少過5米。」

黑警謀殺啦
根本同落後獨裁國家既維穩軍隊一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞