覺唔覺得太多post太亂?我整左個策略、行動、文宣方向精華

480 回覆
556 Like 5 Dislike
事源今日開左個post
如果建立一個頁面,將有質素、ongoing既討論同行動post分類,並且定期更新,有無得諗?

唔少人都覺得資訊太多太亂,有需要將重要既討論帶番出黎
同巴絲傾左初步idea之後就決定重新開post宣傳

以上就係成果,有興趣既巴絲可以bookmark左佢
https://trello.com/b/IRrY8V1N/%E5%8F%8D%E9%80%81%E4%B8%ADlihkg-portal

/目標
將即日重要、高質既討論post集合埋一齊、帶番上水
分類,將相關既post放埋一齊,簡潔呈現唔同種類既POST,等大家更容易搵到相關既post
除左可以將沉左底但重要既post拎番出黎之外,都可以避免帶風向既情況
每幾個鐘update一次

/包括啲咩post
以討論、資訊為主
類別包括行動方向、文宣方向、戰術討論、支援行動(例如罷食app、街站post)、賽後檢討等

/唔包括啲咩post
1. 無即時既行動資訊,因為已有612 reminder等tg channel
2. 無行動指南,以討論/檢討為主
3. 無文宣集合,有巴絲反映728文宣公海等group太難搵圖,可以做文宣集合等大家易啲搵圖,但係因為文宣既工作量太大,我做唔黎,但歡迎巴絲加入一齊做。(好似已經有人做緊類似既野,但無乜人睇)
4. 唔係黑警資料庫,原因同上

/可以點樣幫手?
你可以幫手留意下有咩重要既討論post我無放到上去
又或者建議下點樣分類會更加清析
因為現時都係初步idea
遲d會再招人一齊update
因為一個人睇唔晒咁多post呀
同埋有人cross check,可以避免被帶風向
手足加油💪🏼
好野
strong postvlm
要login 的?
回到 721
https://lih.kg/1444242
721!
輕輕一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞