佔領公共設施俾市民免費使用做得極好

333 回覆
2747 Like 8 Dislike
平時出唔到都係報前一個站,邊有人咁on9
拆野又會俾對家入
著數 記住 有著數就有民心
Pish
見過有阿牆在闊閘機就咁衝過去 睇到我呆左 不過會咇咇聲
推! 應該要咁做!
幾百人就可以解放一條隧道
拆乜都屌啦
拆依啲就驚
冇讀過,岩岩Wkik左

push
搞完第二日,啲廢老藍絲愛返工個班掛住示威者
[member]```
都係短時間 都唔會因為佢免費會特登用 
[/member]
```
因為short錢係扣佢地人工要上身
建議一條線落直達個類好
有冇老鬼可以講下 14年嗰陣 係點樣輸
https://lih.kg/1434013

https://www.youtube.com/watch?v=ZubvzTs9uJ4
//有D事我覺得過左幾年後大家有權知返:

1. 龍和道升級其實無共識,但就係梁麗幗堅持,結果仆直左之後條友深潛到依家

2. 佔領運動本來想佔兩星期左右,無人估到最尾佔幾個月

3. 果個年代大台本身無問題,但權力使人腐化

4. 好多個偶然出令雨傘運動成功出現,亦令雨傘運動失敗

5. 七警暗角果晚其實可以避免,本來龍和已佔重有班警犬被困,但有班左膠圍人牆放狗走,又用渠蓋砌雨傘圖案而唔係砌防線,結果果晚輸到仆街

⋯⋯⋯⋯⋯⋯

講左咁耐,我覺得你地呢代好叻,Be water已經超越左雨傘既成就,但有D野都想提醒返大家,唔好重犯雨傘既錯:

1. 唔好浪費時間佔領同防守多過一日,好浪費自己人時間同精力,寧願花時間做文宣

2. 文宣好重要,但文宣要落地,連儂牆是好東西

3. 以禮以理服人,同你鬧交既人可能變成你既戰友

4. 保持新鮮感,同一招唔好用太多次,就算有用既招,用得多都會免疫,多嘗試,錯左就改,最緊要知錯,戰術同方向要不斷更新

5. 勇武係必要,暗打畫面比明打(例如魔法攻擊)較易俾人接受

6. 好好保護自己,俾人拉左你只會係新聞內既數字。

7. 要屌走左膠,本土入面既分化撚(唔上前線屌人果班)同埋食古不化的老泛民(首選工黨班廢柴)

8. 警犬會有臥底響你身邊,凡事小心

⋯⋯⋯⋯⋯⋯

四年前果日有份響立法會開會既你地:

我知你地有睇緊呢個post,唔洗估我係邊個亦都唔好打算澄清啦,有D野唔會彌補到四年大家犯既錯,你地響今次運動既最大貢獻就係收埋把口,繼續默默幫手,大家有唔同既崗位,繼續響自己既崗位努力。//
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞