【出路討論】要有方法比和理非參與運動

108 回覆
76 Like 1 Dislike
---前言---
政府主動出擊,將會以安全為由禁止一切大型遊行
此舉令和理非無法參與活動,政府就可以慢慢瓦解民氣
所以我地要做既野係:確保和理非可以繼續參與運動!!

---對策一:大量小型遊行---
今日星期六朝上分別有兩場遊行:親子遊行及銀髮遊行
代表乜野?就係警方無法拒絕非常指定性既遊行
接下來可以遍地開花,用不同名目於多區組織遊行
例子:天文界激光遊行、女權反黑警性暴力遊行、勞工拒中資遊行、醫學界人道危機遊行、城大畢業生反送中遊行
呢個方法更可以令到遊離派睇到香港各界都有人反政府!

---對策二:商場行街---
而家和理非最驚就係無緣無故被拒捕,所以部份人士不敢參與未得到「不反對通知書」既遊行
既然機場運動咁安全,點解唔方便大家,將類似行動都放喺唔同商場上?
每星期集中人群光顧三四個商場,沿途向街坊遊客做文宣
嘆冷氣!低風險!聚民氣!阻消費!門檻極極極極低!
如果商場唔比人坐,我地可以係咁行
如果商場趕人走,我地可以突擊其他商場

光復香港,時代革命
pish
推行動post呀

【置頂+廣傳】8.10 大 埔 逃 生 路 線 圖 (附 廣 場 名)
https://lih.kg/1438647
[民間記者會]要贏民意,除咗做到政府做唔到嘅野,仲要做到大眾覺得我地做唔到嘅野。
https://lih.kg/1439252
應該叫民陣再搞大遊行
Pish
上次都叫批咗半條路, 最擔心係下次直頭唔批
罷買
Bye buy day 一齊去商場window shopping
Exactly
自從愈黎愈早驅散 都唔敢去遊行
和你飛就有去
我非常明白, 所以要搵方法比和理非繼續玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞