極品藍絲所想(長文)

59 回覆
71 Like 0 Dislike
唔好成尻笑P牌仔

我老豆就極品藍絲
甚至咁講,我成家都係藍
上幾個po我都有講

我隨便講下我老豆係點
年就過50
應該唔太算係廢老
工程界
月入唔小過30k
地位都唔係差
讀書唔算唔成,張祝珊中七定中五畢業,3、40年前上下算係好讀得果種
依家唔使點落手,指點下就ok果種
重點超級要面
認為民族大義必有犧牲
只要唔上中國犯法就唔會拉尻你
而且認為外國成尻日想打中國果D

咁點解我又會有新野睇?
因為琴日我一轉去港台
佢就死都要睇番TVB
話TVB先係公平,公正,中立
話港台係反中亂港份子
我當然就R頭
就心平氣和咁問下

咁我就講下
我睇到D咩

咁首先
極品藍絲係好大中華主義

「你愛國唔係選項,係必需項目」
「你唔可以唔愛你呢個國家!你係中國人!」
「你唔愛呢個國家!移民囉!」
「唔好問國家可以為你做咩!問下你可以為國家做咩!」
講實話我心都寒
但簡單咁講
我認為極品藍絲都有一大中心點
「我以愛國之名而不分清楚事實」
即係話「愛國」所以只睇「官方新聞」,或者親共新聞
其他所有新聞都係唔中立唔持平
更甚係只要不利於「佢既立場」,佢就會認為應該用叛國罪去審
呢樣野我可以話好難改變
亦好難破壞
我可以睇得出,佢地會係好相信中國,而佢自己本人都成日認為中國已經強大,成日上中國

不過,佢地弱點就係實際既國際問題
只要我地講到
送中之後外國會退出香港,同時令中國失去唯一既外匯港口,令其進退失據
而個係中國人想鬥死中國人,習鬥江咁樣
如果我地可以解得明,反送中「反而有助香港經濟發展」之餘
更係真正愛國,為國解憂而且係幫左維尼習長期戰術思想
我相信其實唔係唔可以打破佢地一大心理關口
我地需要更多人於全港「詳細解釋送中之後香港同中國反而會唔掂」呢個大重點
以打破「呢個其實係由外國勢力所帶起的運動」
咁樣,藍絲就會開始好起疑
我地要引起係藍絲內鬥,唔係自己內鬥

其次
佢認為全部反對政府立場既人都唔公正

其實呢點上面有講小小
但我講到大律師公會,律師公會,法官聯會,甚至商會係唔係公正(大家都知係小小親共)
佢居然一句大聲話「呢D人立場根本就唔支持中國!係唔愛國既!」
係唔係有小小WTF?明明大家都知上述基本上都係親共團體,但佢已經係「只要唔支持政府依家立場就係唔中立,甚至係反國家主義」
我果下係比你地更難理解發生咩事
但我下一秒就已經明白
佢地會「完全支持政府施政,而且近乎無條件無理由,除非左住自己食飯」
因為佢地只係理自己開工已經好忙,所以根本上係無思考過政府政治問題
好多時叫人獨立思考但自己就照單全收
所以其實唔係點唔醒
係佢地認為自己無時間去醒

只要我地包裝成,政府依家就係阻住D人開飯(呢個難,因為工程都係政府批)
唔係「人民阻住人民」
而係「政府阻住人民」
我相信有一定成效

再後小小
佢地只會理自己,之後講到好理人地

呢次罷工令到佢地開唔到工
佢地好多野講
之前就算玩到人力弓都仲係無野
因為佢地真心認為咁樣罷工會破壞經濟
但暴力示威未必會(武力的容忍度變到好高)
仲會話點解你要逼其他商鋪收工果d
又話我無容許過你進入我生活果D
我老實咁講
和理非的能力,最好當然就係叫人長期,大量罷工
甚至令機場、關口停運(唔係佔據而罷,係因為無法運作)
但如果唔得
咁應該要考慮一下大型宣傳活動
例如全港18區警黑勾結記錄放映會
送中後果民間討論區等等
我認為都係可以做
或者係做得到

而引申一下
佢地好多人都話自己收到好多料
好真好正確一定無錯一定係咁

D料點樣到手?
我相信,港人港地果D當然
仲有就係長輩圖同一D濕尻野
而我地未知既
簡單咁講我地文宣之前可以做到擾敵
依家反而唔得
即係對家換左人
咁我地可以點?
我未知,但我可以確定,陣前易帥一定係有大理由
而且唔會係好事

希望大家都講下超級藍絲有咩特別
因為呢D係好關鍵

千萬唔好話「你無法叫醒裝睡的人」就唔聽佢地講咩

要記住孫子所言
上兵伐謀 其次伐交 其次伐兵 其下攻城
我地唔可以話因為D人未醒就話未叫醒,我地係應該開大聲D
叫勁D,依家我地停左伐謀,只係伐交、兵、城係不智架
知己知彼 百戰不殆
兄弟爬山各自努力
就算錫春袋都唔割席!!!!

w我本人就希望共產倒台w

推下自己個po
https://lihkg.com/thread/1374530/page/1
推行動post呀

【置頂+廣傳】8.10 大 埔 逃 生 路 線 圖 (附 廣 場 名)
https://lih.kg/1438647
你咪問佢
愛國定愛黨?
叫佢分翻清楚,愛國係愛佢嘅文化,語言,建築都冇問題
愛黨就好有問題,古代人寫詩都係繁體字,宜家支共要簡體取代,仲要拆佛像完全毀滅文明
你同佢講,真係愛國就推翻共產黨好過啦
呢個係好大問題
你有無睇到
「「認為民族大義必有犧牲」」

所以佢地會視新疆,西藏之地的行為係必要之惡
甚至樂於將自己權力送比國家都無問題

所以你一定要用番「現時國家利益去講」
唔係依家咁既「反對共產黨」既立場

佢地認為為左國家富強,用繁簡都無所謂架
我敢相信,呢個立場如果比愛國藍絲睇到

一定係話你唔理民族國家利益
唔好用依家反共反政府立場去同藍絲講

用親共親政府親商家立場去講

我相信可以反轉好多藍絲立場
推po
無大台 只有自己代表到自己
不撤不散 各自努力
光復香港 時代革命

唔好意思 阻你一陣
-
香港人重點日程:
8月9-11日:機場和你飛•萬人接機•一連三日(1300)
-
8月10日:銀髮族遞信「900警總」>「1000律政司辦公室」>「1100特首辦」
8月10日:守護孩子未來親子遊行(1030愛丁堡廣場)
8月10日:大埔遊行(1400大埔巴士總站)(反對通知書)

-
8月11日:港島東遊行(1300維多利亞公園)
8月11日:深水埗遊行(1430楓樹街遊樂場)

逢星期五,日擺買!減少家庭支出
佢清楚明白
收政府錢,唱衰政府!
搞錯!

Source: 藍絲老母
同我老豆一樣
所以我地都應該開始唱紅旗打紅旗
要記住你分化人
人地都分化緊你
若果有一刻俾人攪到灰心
請緊記有大量人錫春袋都唔割
我老豆都係一個甲子的藍絲。 我一批評佢就話: 你一見到鬼佬就奶哂鞋底。
屌 推啊
咩都要試!!!
利申 喊住同深藍老豆講野好work
我覺得要成功就要將d 唔支持反送嘅人改變立場!!
相信我
你講第一句
佢已經疾住你
你知唔知以前國民黨係幾咁仆街?云云

同佢地講野要掛住愛國個牌

個情況好似俾喪屍追
你要搽一d喪屍血係塊面度
佢先會聽你講野

請記住 為何簡體字出現
係因為繁體字太難學
你明白嗎?
即係唔係個個都會好聰明
應該咁講 大部份人係比想像中愚笨

所以政府而家企圖令人相信暴民擾亂秩序令人無工開
係仆街呀 但無腦既人信到十足十
唔理道德係好撚有效
你完全正確
你打咁長都係晒9氣,拿低質藍絲來打丁有咩用,要拿拿D高質藍絲來講。
張祝珊畢業
月入3萬
工程界有名
同鬼佬可以用英文講工程講到人地認低威
我相信咁樣已經唔算係低質

好老實你睇唔起人
自然就無方法可以拉到對手入自己果邊

唔好再話D咩高質低質藍絲打飛機果D
我地依家一樣係打緊飛機
之後就文宣退步

要記住驕兵必敗
唔好再講呢D睇唔起人既說話
好容易搞到形勢誤判

重複多十次
驕兵必敗
驕兵必敗
驕兵必敗
驕兵必敗
驕兵必敗
驕兵必敗
驕兵必敗
驕兵必敗
驕兵必敗

驕兵必敗

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞