想學素描,有冇老師/畫室推介?

23 回覆
2 Like 0 Dislike
想學素描同粉彩,有冇老師/畫室推介?
最好小班或者單對單,歡迎大家交流畫畫心得
RYB Illustration Gallery
屯門柏麗廣場地下G26-G27及105號舖
我都想學畫畫但唔知邊到好
除左樓上講屯門仲有冇其他
屯門對我黎講好遠
網上太多資料,我都確認唔到邊間評論好,等巴絲們出手相助
你幾歳?
筆直幾多?
25,筆直最多一個月五千
5千你包晒柏麗全場學素描都得了
冇記錯果到有5間畫室素描多數一個月一千左右
屯門有點遠,我比較近觀塘個邊,但都多謝你先,可以考慮weekend去柏麗學
有冇試過自己買素描書同上youtube自學先?
唔否認香港有勁人勁畫室,不過一般而言唔好咁大幻想,報名果時吹到天花龍鳳到埋位坐底就渣流灘係常有的事。
有呀自學緊,但我排完線覺得畫面好污糟,唔知點入手改善
巴打有冇tg?唔敢放上黎獻醜

唔好意思 阻到你睇post
聽日去深水埗嘅入一入嚟

「 真 係 好 撚 想 同 你 哋 割 蓆 」
https://lih.kg/1438541

幫推
我覺得咁樣已經好勁了,我最近畫橙,醜到想搵窿捐
有諗過放工/weekend 去屯門學,但諗到來回要3個鐘就卻步
我係由石膏像學起畫橙嘅話可以首先試吓畫球體同其他幾何立體先
想學素描x2
但唔知點學起,買左本教素描既書,佢係教畫素描時要張幅畫要棟起黎畫 (用畫架) 唔係平放。想問下學排線時都要禁?
ig有個人叫the.teaching.cax感覺ok 可以睇下
買proko / watts atelier online course 啦屌
自學有咩教材推介?(eg 書/ YouTube channel)
書局有d大陸出版,但最後發現淘寶都有一模一樣,平平地買黎玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞