緊急:政府講大話 送終條例仍然未暫停

1490 回覆
3831 Like 150 Dislike
推到佢pk dklm
屌你老母
黃宏發之前都講過
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190627/59763281
政府根本冇做過任何手續
Push
3月架盲閪
the bill is dead?你老母臭系

光復香港,時代革命!
五大訴求,缺一不可!

Push
呢個係第3號法律副刊嘅Index,係目錄黎。
政府憲報一般係星期五出版,除非星期五係公眾假期,就會前一日出,而樓主果個係今日即2019年8月9日出版嘅憲報。

會出Index嘅憲報包括:
第 1 號法律副刊 - 條例
第 2 號法律副刊 - 規例
第 3 號法律副刊 - 條例草案
而樓主嘅就係屬於第 3 號法律副刊 - 條例草案

點樣知係第3號?
第3號係屬於條例草案,所以會見到每一項都係XXXX條例草案,頁頂都寫左係BILLS,另外個Page C271、C437個C 就代表住係第3號,而第1號係AXXX,第2號係BXXX。

點解無啦啦又會出現係個Index度?
因為係2019年3月29日 即第 23 卷第 13 期 嘅 第3號法律副刊page C489曾經刊憲過,下面條link就係當日憲報。Page C489係封面,所以網上無顯示出黎,但實體憲報會有,大家去圖書館會見到實體版
https://www.gld.gov.hk/egazette/tc_chi/gazette/volume.php?year=2019&vol=23&no=13&extra=0&type=3

而Index係每個月都會出,今個月係8月,所以會出直至7月嘅Index,即大家睇到嘅Index to 31 July 2019。而《2019年逃犯及刑事事宜相互法律協助法例(修訂)條例草案》係3月29日刊憲過,所以直到7月嘅Index 都會顯示出黎。如是這,6月嘅Index都曾經顯示過,即下圖

撤唔撤回,曾經出版嘅憲報內容一樣係度,Index都一樣係度,而政府到2020年就會出2019一整年嘅Index,係紀錄,列出2019曾經刊憲過嘅草案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞